avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bunurile de proprietate personala dobandite inaintea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bunurile de proprietate personala dobandite inaintea casatoriei in cazul unui mariaj cu un cetatean strain

Buna ziua,

As dori un raspuns la intrebarea urmatoare: daca bunurile achizitionate (teren, case, automobile) de sotie inainte de casatoria cu un cetatean din Africa de Sud raman bunuri proprii ale acesteia. Casatoria se oficiaza in Africa de Sud iar legea locala stipuleaza ca bunurile chiar si cele achizitionate inaintea casatoriei devin automat bunuri comune dupa casatorie. Doresc sa stiu ca in momentul in care se doreste vanzarea unui bun al sotiei (Romania) achizitionat inaintea casatoriei, deci in momentul procesului de vanzare sotul (Africa de Sud) va trebui sa isi dea acordul pentru vanzare, sau daca legea romaneasca se aplica pe teritoriul Romaniei in acest caz si nu este nevoie de acordul sotului pentru vanzare.
Multumesc,
Irina Deac
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:06, 8 Aprilie 2012
patrascu razvan a scris:
Dupa cum vedeti este important locul unde este situata resedinta comuna a sotilor,daca nu aveti resedinta comuna in Romania,se aplica legea statului pe teritoriul caruia a fost celebrata casatoria,in speta Africa de Sud.


Mi se pare o nedreptate, dar se pare ca este adevarat din ceea ce am citit postat de dl. avocat.

Multumesc mult pentru raspunsul prompt. In cazul nostru nu exista deocamdata o resedinta comuna in Romania iar casatoria va avea loc in Africa de Sud. Nu doresc insa nici incheierea unui contract prenuptial. Imi puteti sugera o alta metoda in litera legii? Multumesc.
Pentru bunurile imobile se aplica legea romana.

Legea straina se aplica daca aveti proprietati in acea tara.
Din respect pentru utilizatorii acestui forum,si pentru cei care si-au exprimat opinia argumentata in legatura cu acest subiect incercati si dvstra Dle avocat Lascoschi sa procedati la fel daca aveti alta parere.
Multumesc pentru raspuns. Din pacate sunt cam confuza din cauza raspunsurilor diferite. Inteleg ca nu sunt situatii obisnuite. M-ar bucura raspunsul referitor ca legea romana se aplica in cazul imobilelor din Romania. Puteti va rog sa faceti trimitere la legea care precizeaza acest lucru? Multumesc mult pentru timpul acordat.

Alte discuții în legătură

Succesiune-sotul cetatean strain mihaelaw mihaelaw In 2007 am achizitionat un apartament PE numele meu, (avand cetatenie dubla si domiciliul in strainatate) in Romania. In 2011 sotul a decedat. Acum aflu ca tb. ... (vezi toată discuția)
Casatorie in legea americana mihaelapetrescu63 mihaelapetrescu63 care este diferenta intre casatorie in legea romaneasca si cea in legea americana? (vezi toată discuția)
Contract prenuptial in germania deltablu deltablu Prietena mea este disperata nestiind ce sa mai faca.S-a casatorit in urma cu 17 ani in Germania facand acest contract prenuptial.Acum casatoria lor a luat ... (vezi toată discuția)