avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Avocatura - între reformã ºi închistare
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Avocatura - între reformã ºi închistare

Avocatnet a publicat, în pagina de ştiri, un articol referitor la Ordonanta de urgenta nr. 159/2008 privind modificarea si completarea Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat

"Pe 12 noiembrie, Guvernul a adoptat, la initiativa Ministerului Justitiei, Ordonanta de urgenta nr. 159/2008 privind modificarea si completarea Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, care a fost publicata miercuri in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 792. "

În pagina respectivă poate fi accesat conţinutul ordonanţei de urgenţă.

Deoarece ordonanţa reglementează, printre altele, accesul în profesia de avocat (eliminînd posibilitatea accesului, fără examen, a celor care au îndeplinit, timp de 10 ani funcţii juridice - notar, consilier juridic, magistrat), consider că ea prezintă un interes aparte pentru consilierii juridici.

Pagina de ştiri fiind mult mai puţin accesată decît forumul, cred că este util un topic referitor la această ordonanţă, care poate fi accesată la adresa următoare:

www.avocatnet.ro/content/art...

Aştept cu interes opiniile tuturor juriştilor.

Liviu S.Bordaş
Cel mai recent răspuns: Aurelian Cîcu , Consilier juridic 09:55, 15 Ianuarie 2009
Am fost, am intrebat ce noutati au si au raspuns sincer ca nu au nicio veste buna si nici sanse sa se miste ceva. Oare au uitat ca in afara de taxe trebuie sa faca si altceva pentru noi?
mjustin a scris:

Am fost, am intrebat ce noutati au si au raspuns sincer ca nu au nicio veste buna si nici sanse sa se miste ceva. Oare au uitat ca in afara de taxe trebuie sa faca si altceva pentru noi?


Eu nu am remarcat sa fi stiut sau sa fi facut si altceva!
Cu toate ca eram constient ca realitatea este aceasta am tot sperat dar...degeaba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier juridic definitiv monalisaalina monalisaalina Imi pot da definitivatul ca si consilier jurudic fara sa fiu inscrisa la UUCJ? (vezi toată discuția)
Inscriere pentru definitivat in ccj etta etta Vreau sa ma inscriu in UCCJ pentru a-mi da definitivatul. Are vreo importanta daca am domiciliu intr-un anumit oras si lucrez in alt oras? Precizez ca cele ... (vezi toată discuția)
Ce urmeaza dupa licenta de drept? ContSters172518 ContSters172518 Poate radeti de intrebarea mea,dar sunt nelamurita,si de aceea va rog sa ma ajutati sa pun ordine in mintea mea:deci,obtin diploma de drept,dupa aceea care ... (vezi toată discuția)