luckystar a scris:
dragilor, va deranjez si eu cu o intrebare. exista undeva stipulat expres ca aparatul radar poate fi instalat doar pe masinile inscriptionate cu insemnele politiei? daca da, unde (lege, hotarare, ordonanta etc.)
mersi...
din cate stiu eu,nu exista vreun act normativ care sa interzica montarea aparatului radar pe vreo auto fara insemnele politiei,cert este ca pe orice ar fi montat aparatul de masurare a vitezei de rulare a autovehiculelor,trebuie sa fie omologat de BRML,iar avand in vedere ca politia este o institutie publica,trebuie sa dea dovada de trasnparenta in relatia cu cetatenii si sa anunte,prin intermediul mass-media,prezenta echipajului radar in diferite locatii,totusi se mai gasesc niste ”destepti” sa iasa cu radarul si la ”ciupeală”,dar daca cetateanul are dubii legate de prezenta politistului in trafic in locul si la momentul respectiv sau daca il intereseaza daca acesta se afla in exercitarea
atributiunilor de serviciu, se poate adresa personal celei mai apropiate unitati de politie (politie municipala sau
oraseneasca, respectiv post de politie comunal).
va pun la dispozitie modele de aparate radar pe care Biroul Roman de Metrologie Legala le-a aprobat de la intrarea in vigoare a NML 021-05 si rog,daca cineva mai are cunostinta si de aprobarea altor modele de aparate radar,sa ma completeze...
Aparat pentru masurarea vitezei de circulatie a autovehiculelor [Cinemometru] tip Gatso GTC-D (data omologarii 22.11.2005/data expirarii 22.11.2010)
Aparat pentru masurarea vitezei de circulatie a autovehiculelor [Cinemometru] tip Gatso DRCS (21.12.2005/21.12.2010)
Aparat pentru masurarea vitezei de circulatie a autovehiculelor [Cinemometru] tip MultiRadar S580 (27.10.2006/27.10.2011)
Aparat pentru masurarea vitezei de circulatie a autovehiculelor [Cinemometru] tip CODEC (18.12.2006/18.12.2011)
Aparat pentru masurarea vitezei de circulatie a autovehiculelor [Cinemometru] tip PoliScan speed (06.12.2007/06.12.2012)
Aparat pentru masuarea vitezei de circulatie a autovehiculelor [Cinemometru] tip Trafficam tip TCS-1 (20.12.2007/20.12.2012)
Aparat pentru masurarea vitezei de circulatie a autovehiculelor (Cinemometru) tip Scout-Stalker DUAL DSR (10.10.2008/10.10.2013)
numai bine va doresc la toata lumea !!! :)