avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... In cat timp trebuie sa vina PV de radar acasa?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

In cat timp trebuie sa vina PV de radar acasa?

Buna ziua,
Am si eu o nedumerire si poate ma puteti ajuta: mi-a venit acasa, la data de 27.11.2008, un Proces Verbal incheiat in 22.10.2008 pentru depasirea vitezei legale in data de 11.07.2008. In PV se scrie ca agentul constatator de la Dispeceratul de monitorizare video a traficului rutier pe DN 1 constata ca in data de 11.07.2008 am rulat cu viteza de 92 km/h pe o sectiune de drum unde viteza legala este de 70 km/h si-mi da 4 puncte de amenda si 3 puncte de penalizare.
Intrebarea mea este: in cat timp trebuie sa vina PV acasa? Stiam ca trebuie sa vina in 30 de zile de la data PV...daca nu vine in 30 de zile am inteles ca se prescrie amenda, deci cum as putea contesta amenda respectiva?
Radarele de pe DN 1 sunt sigure sau pot fi contestate?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: balantajust , utilizator 15:09, 25 Februarie 2009
Sunt intr-o situatie similara,am primit comunicare astazi prin care sant anuntat ca pe data de 01.09.2008 autoturismul a fost inregistrat cu 104 km/h,in loc (vit.max. 50 km/h)
se spune ca daca nu comunic datele conducatorului voi suporta consecintele art.102 alin.(1) pct 14 din oug nr.195/2002.
Daca nucomunic,care sant consecintele?
Amenda din clasa IV de sanctiuni adica intre 9-20 puncte amenda pentru necomunicarea datelor conducatorului auto la cererea expresa a politiei.
Doar amenda?
Fara suspendare permis conducere?
Amenda care e cam usturatoare intre 9 si 20 puncte amenda si fara suspendare permis.
Daca am refuzat sa semnez un proces verbal pentru radar, deci nu l-am luat, si nici in 10 luni nu l-am primit prin posta, asta se incadreaza la neprimire PV? Adica pot face contestatie la executare?

Alte discuții în legătură

Proces verbal de contraventie in care numele a fost mentionat gresit mihai0888 mihai0888 In dimineata aceasta am fost surprins de un aparat radar cu 64 km/h in localitate si am fost oprit am fost sanctionat cu 2 puncte amenda in cuantum de 140 lei ... (vezi toată discuția)
Contestatie radar! rog raspuns! indubitabil indubitabil Buna ziua. Va postez mai jos contestatia pe care am facut-o in urma unui eveniment nefericit pe care l-am avut. Va rog sa imi estimati sansele castigarii ... (vezi toată discuția)
Amendat fara sa-mi faca proces verbal. fale fale Am fost oprit de Politie in zona cu limitare de viteza la 70 km/h. Mi-a spus ca aveam 84 km/h si nu mi-a dat nici P.V sa semnez nimic. Mi-a spus doar ca amenda ... (vezi toată discuția)