avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Implicarea Asociatiei de Proprietari la constructia ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Implicarea Asociatiei de Proprietari la constructia acoperisului terasa

Sunt proprietarul unui apartament la etajul 4 si de ceva timp sunt infiltratii pe casa scarii.M-ar interesa daca Asociatia de Proprietari isi poate aduce aportul pentru constructia unui acoperis si care este procedura de la proprietar la Asociatia de Proprietari pentru rezolvarea acestei probleme.Care sunt pasii de urmat?

Si o a doua intrebare : In bloc este o agentie de turism,ce obligatii are proprietarul acesteia fata de locatarii din bloc?
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Aprilie 2012
Pepe69, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:03, 5 Martie 2013
Aveti perete comun cu asociatia de proprietari si aceasta nu v-a cerut acordul la infiintare? Acordul se cere doar vecinilor cu perete comun si nu tuturor proprietarilor
Nu e vorba de asociatie ci de,, Agentie de turism''.Dar locuiesc deasupra la et. superior acesteia.
Dar in lege specifica sa fii perete in perete?
sau acceptul celor de pe scara?
Ori e aceiasi lege care are portite si o interpreteaza fiecare pentru asi atinge scopul!
Legea vorbeste de vecinii direct afectati, acestia sunt in perceptia legii cei care au perete comun si reprezentantul Asociatiei.

Ce ati vrea, sa ia acord de la tot blocul?
In legatura cu reparatiile la planseul blocului in care locuiesc am facut o notificare pe data de 27 04.2012 in 2 exemplare ,unul l-am depus la asociatie si rezolutia prededintelui ''De acord''si semneaza. Intre timp presentele s-a schimbat ,presedintele cel nou a fost la fata locului a vazut si citez ''ESTE URGENTA NUMARUL 1''si atat.Eu ce ar trebui sa fac, sa revin cu inca o notificare catre noua conducere a asociatiei de proprietari?Ce ar trebui sa contina aceasta notificare?
Pai daca presedintele stie si-a precizat ca ''ESTE URGENTA NUMARUL 1'', inseamna ca va demara actiunea pentru a efectua aceasta lucrare.
La modul firesc acum administratorul va cauta cateva firme care se ocupa de asemenea lucrari. Va stabili cu fiecare din acestia intalniri la locul lucrarii, unde acestia vor masura si vor reveni fiecare in cateva zile, o saptamana cu devizele estimative de lucrari.
Aceste 2-3-4 devize se discuta in sedinta de comitet lunara cand membrii comitetului vor decide cu ce firma se va efectua lucrarea in functie de devize, de oferta, de bonitatea firmei, de palmaresul acesteia, de conditiile de plata...
Se repartizeaza suma de plata pe liste conform legii si se incep incasarile.
In 2-3 luni se vor aduna o parte din bani, se va lua legatura cu firma selectionata, se va incheia contractul si se va face lucrarea.
De aceea Dumnezeu ne-a dat un anotimp cald, perioada in care sa efectuam lucrarile de hidroizilatie ca sa nu ne prinda iar anotimpul rece cu terasa degradata.
Intrebati la asociatie in ce stadiu, din filmul prezentat mai sus, se afla problema terasei.
Daca se cauta acum firme, sunt sanse ca in august sa se execute lucrarea.

Alte discuții în legătură

Reparatie terasa bloc Cristina_Silivestru Cristina_Silivestru Buna ziua, de curand mi-am luat un apartament la etajul 4 dintr-un bloc cu 4 etaje, cu acoperis facut de fostii proprietari. In primul an n-am avut nicio ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea termica a acoperisului catalinmos catalinmos Buna ziua, Locuiesc in Brasov, intr-un bloc cu 4 etaje si 2 scari, un total de 35 de apartamente si din nefericire, locuiesc la etajul 4. S-a inceput ... (vezi toată discuția)
Izolare termica a apartamentului geta5 geta5 Locuiesc pe scara A intr-un bloc cu 4 scari, scarile A si D au cite 10 apartamente (apartamente cu 3 si 4 camere) si scarile B si C au cite 20 apartamente ... (vezi toată discuția)