Sunt proprietarul unui apartament la etajul 4 si de ceva timp sunt infiltratii pe casa scarii.M-ar interesa daca Asociatia de Proprietari isi poate aduce aportul pentru constructia unui acoperis si care este procedura de la proprietar la Asociatia de Proprietari pentru rezolvarea acestei probleme.Care sunt pasii de urmat?
Si o a doua intrebare : In bloc este o agentie de turism,ce obligatii are proprietarul acesteia fata de locatarii din bloc?
Multumesc foarte mult,spuneti ''VORBE MARI''asa ar trebui sa decurga treburile intr-un stat de drept si democrat,dar pentru mai multa siguranta am mai depus o notificare catre asociatie si noua conducere,filmul pe care la-ti derulat dumneavoastra mai sus ar trebui sa si ruleze .Eu ma pot increde doar pe vorbele Presedintelui ! .Vorbe si promisiuni au mai ,fost dar e ca si in campania electorala,Vorbele nu se depun nicaieri pe cand inscrisurile raman .
''TRAIM CU SPERANTA si .... .. ......''
In campanie credeti in cel pe care-l alegeti si nu in toti. Asa este si in asociatie unde ati ales un presedinte si-un comitet executiv. Nu-i notificati ca si cum ati fi din afara asociatiei sau impotriva asociatiei, ci stati alaturi de ei, fiti mereu langa presedinte, administrator, discutati cu membrii comitetului ca doar toti sunt vecinii dumneavoastra si sunteti in aceeasi barca (bloc sau asociatie).
Maine, poimaine sunteti dumneavoastra presedinte si-o sa rezolvati problemele asociatiei. Si-o sa le rezolvati cu atat mai repede si mai bine daca vedeti ca vecinii discuta problemele cu dumneavoastra, cautati solutii impreuna...
La asociatia la care fac referire suntem vreo 6 blocuri cu 4 etaje si a cate 3-4 scari fiecare,acum de curand au fost alegeri, am participat si eu, pentru prima data ,a fost o adevarata mascarada!!!!!!!!Cinci blocuri din sase sunt acoperite de pe timpul lu ''RAPOSATU''toate bune si frumoase pana s-a adus discutia pentru acoperis, cand au inceput sa comenteze fiecare ''ca cei intereseaza pe ei de acoperis' etc.....
As putea sa fac o ''Asociatie de Proprietari doar pentru o singura scara in care locuiesc?
Sigur ca se poate. Gasiti aici pe avocatnet indrumari cum sa procedati, pas cu pas.
Incepeti cu a va familiariza un pic cu legislatia: Legea 230/2007 si HG 1588/2007.
Poate mai convenabil este sa va faceti o asociatie pe bloc, adica pe cele 3-4 scari ale blocului dumneavoastra. Scarile unui bloc au, de regula, parti comune ca subsolul, instalatii de alimentare si canalizare, preti exteriori, terase ...
Si echipa de conducere si administrare lucreaza mai eficient si costa mai putin cand se repartizeaza costurile pe 3-4 scari si nu pe una singura.
Un bloc are sigur interese comune si nu are din punct de vedere tehnic nici o legatura cu celelalte 4 blocuri care sunt acum in asociatia dumneavoastra.
CU STIMA:
Tocmai ce va spuneam in luna mai nu s-a facut absolut nimic,in legatura cu acoperisul,promisiuni si vorbe goale , nici macar devize cu estimarea lucrarii ,ce ma indrumati sa fac,as putea sa reclam undeva asociatia pentru neandeplinirea atributiunilor,dupa depunerea celor 2 notificari.