avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... adunare de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

adunare de proprietari

BUNA ZIUA .VA ROG DIN SUFLET SA MA AJUTATI CU UN RASPUNS.
SOACRA MEA ESTE PRESEDINTA LA O ASOCIATIE DE PROPRIETARI.
IN ASEASTA ASOCIATIE EXISTA UN OM "BOLNAV" POT SPUNE CARE NU FACE ALTCEVA DECAT SA UMBLE PE LA POLITIE ,PE LA PRIMARIE,I-A INEBUNIT PE TOTI DACA NU-I CONVINE CEVA. ACUM A SOLICITAT DE EXEMPLU COPIE DUPA PROCESUL VERBAL AL ADUNARII GENERALE DE PROPRIETARI,DESI EL A FOST PREZENT LA ACEASTA ADUNARE SI A FOST DE ACORD CU TOT CE S-A DISCUTAT.INTREBAREA ESTE: CE ILEGALITATE FACE PRSEDINTELE ASOCIATIEI DACA NU DORESTE SA DEA ACEASTA COPIE, DEOARECE A FOST AFISAT ACEST PROCES VERBAL ,SI A PUTUT FI VAZUT DE TOATA LUMEA INCLUSIV DE LOCATARULPROBLEMA , CE SANCTIUNE PREVEDE ACEST REFUZ SI DACA ESTE STIPULAT UNDEVA CA ESTE OBLIGATA SA DEA ACEASTA COPIE ORICARUI LOCATAR SOLICITA ACEST LUCRU.
PAREREA MEA ESTE CA EA SI-A FACUT TREABA SINU I SE POATE IMPUTA NEINDEPLINIREA OBLIG. CF. ART 56,ALIN1,LITBDIN LEGEA 230/2007
Din ce spuneti deduc ca aceste chirii v-ar intra in fondul de reparatii. Stiti asta? Ca nu vad sa pomeniti asa ceva....
Din fondul de reparatii apoi puteti face diverse cheltuieli administrative, de reparatii, de intretinere a cladirii, la o adica puteti premia si pe "voluntarii" care mai lucreaza pentru bloc.

Nu puteti insa plati facturile de utilitati (curent electric, lift) din acesti bani, cum ziceti ca o faceti, pentru ca nu este legal.
Din cate incep sa inteleg sunteti putin cam pe de laturi cu contabilitatea, nu va suparati pe mine....si ma mir ca prietena dv. care v-a facut controlul gestiunii nu v-a indrumat. Asta-i rau...si atunci ma intreb ce fel de control v-o fi facut....
Legea 230 / 2007 a Asociatiilor de Proprietari e un fel de "cadrul general de functionare" nimic mai mult.

In activitatea unei Asociatii de Proprietari se pot ivi multe situatii pe care sa nu le poti rezolva clar dupa aceasta lege.

De pilda, ai de facut investitii majore in bloc: inlocuit de tevi magistrale de gaze, apa si caldura (deranj imens).
Conform Legii 230 / 2007 Presedintele Asociatiei de Proprietari intreaba in Adunarea Generala (la care se prezinta maxim 30 de oameni din 500 la reconvocare) "Nu-i asa ca vreti sa facem investitii majore in bloc?" Lumea ridica mana si voteaza ca e de acord, fara sa stie nici ce presupune lucrarea, nici cat costa, nici daca se face o cautare competitiva de oferte, etc.

Din punctul meu de vedere toate lucrarile ar trebui facute strict pe fiecare scara in parte, cu acordul scris al tuturor proprietarilor de pe scara, cu prestatorul pe care acesti oameni il agreeaza, dupa ce se face o oferta, vad oamenii cat costa, etc.... nu asa, cum se face in prezent - votam ca sa ne aflam in treaba si dupa ce Presedintele cu Administratorul se apuca de lucrare, vine lumea sa se certe la Asociatie ca nu e de acord cu lucrarea sau nu are bani sa plateasca.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Aprilie 2012
elga50, moderator
E un punct de vedere, dar stiati ca in democratie exista principiului votului majoritatii? Daca n-ar exista acest principiu ne-am bloca cu totul si am ajunge, vorbesc acum de viata la bloc, sa traim in ghetto-uri.
In condominiile care arata bine intotdeauna a existat initiativa personala care a reusit sa se impuna celorlalti.
Daca asteptam ca toti sa vrea ceva, apai..mai facem "lucruri"...tocmai la sfantu'asteapta!
@elga50

Stimata doamna, degeaba voteaza majoritatea "ca Primarul" daca nimeni nu le spune cat costa si oamenii nu au bani sa plateasca. Mi s-ar parea normal ca la fiecare lucrare mai ampla sa se ceara oferte, sa fie afisate si oamenii sa decida daca isi permit sau nu sa traiasca civilizat.
Cred ca nu e bloc din tara asta unde sa nu fie muritori de foame care abia o taraie de pe o zi pe alta, daramite sa mai aiba bani de vreo reparatie in bloc.

Proprietarii trebuie sa fie imformati complet inainte de a ridica mana in vreo Adunare Generala. Nu de alta, dar o ridica degeaba.
Stiti domnule, nu va obliga nimeni să locuiti la bloc. Blocul trebuie pastrat in conditii bune si cine nu isi permite sa traiasca la bloc merge la tara.

Am mai vazut de curand o serie de persoane in varsta care se plangeau ca platesc cu sutele de lei la caldura dar locuiau singure in apartament de 3 camere si in buricul orasului.

Nu iti permiti, te muti acolo unde iti permiti sa traiesti si nu fortezi pe ceilalti sa nu faca imbunatatiri la bloc pentru ca tu iti permiti sa traiesti doar la casa dar vrei la bloc

Alte discuții în legătură

Terasa reparata de locatarii ultimului etaj alexberi alexberi Este normal ca doar locatarii ultimului etaj sa plateasca repararea terasei? M-am mutat la ultimul etaj al unui bloc cu asociatie de locatari. ... (vezi toată discuția)
Cota parte indiviza oanar oanar Sunt proprietar in cadrul unei asociatii de proprietari din sectorul 5 Bucuresti. As dori sa aflu cateva informatii. Asa-zisul comitet al asociatiei noastre ... (vezi toată discuția)
Adunare generala odishor odishor Buna ziua Presedinta asociatiei noastre de proprietari care numara 14 blocuri, organizeaza adunarea generala a asociatiei cu fiecare bloc in parte, motivand ... (vezi toată discuția)