BUNA ZIUA .VA ROG DIN SUFLET SA MA AJUTATI CU UN RASPUNS.
SOACRA MEA ESTE PRESEDINTA LA O ASOCIATIE DE PROPRIETARI.
IN ASEASTA ASOCIATIE EXISTA UN OM "BOLNAV" POT SPUNE CARE NU FACE ALTCEVA DECAT SA UMBLE PE LA POLITIE ,PE LA PRIMARIE,I-A INEBUNIT PE TOTI DACA NU-I CONVINE CEVA. ACUM A SOLICITAT DE EXEMPLU COPIE DUPA PROCESUL VERBAL AL ADUNARII GENERALE DE PROPRIETARI,DESI EL A FOST PREZENT LA ACEASTA ADUNARE SI A FOST DE ACORD CU TOT CE S-A DISCUTAT.INTREBAREA ESTE: CE ILEGALITATE FACE PRSEDINTELE ASOCIATIEI DACA NU DORESTE SA DEA ACEASTA COPIE, DEOARECE A FOST AFISAT ACEST PROCES VERBAL ,SI A PUTUT FI VAZUT DE TOATA LUMEA INCLUSIV DE LOCATARULPROBLEMA , CE SANCTIUNE PREVEDE ACEST REFUZ SI DACA ESTE STIPULAT UNDEVA CA ESTE OBLIGATA SA DEA ACEASTA COPIE ORICARUI LOCATAR SOLICITA ACEST LUCRU.
PAREREA MEA ESTE CA EA SI-A FACUT TREABA SINU I SE POATE IMPUTA NEINDEPLINIREA OBLIG. CF. ART 56,ALIN1,LITBDIN LEGEA 230/2007
@kres,
Nu stiu la ce lege va referiti spunand ca o cunoasteti la fel de bine ca si mine, dar aici discutam de legislatia asociatiilor de proprietari. Nu rezolvam aici probleme sociale, nu eradicam saracia lasand sa cada blocurile peste oameni pe motiv ca nu au bani sa le intretina.
Pe proprietari nu-i obliga neaparat legea, ci-i obliga nevoia de a avea un loc in care sa traiasca (in cazul nostru, un apartament) sa-si intretina imobilul. Iar in lege, daca tot o cunoastem, nu scrie nicaieri ca proprietarii, membrii asociatiei trebuie "sa stie dinainte CAT COSTA si sa-si dea semnatura", asa cum spuneti dumneavoastra.
Generalizati nejustificat cand spuneti de secretomanie si de nemultumiri in multe asocaitii de proprieatri. Asa o fi in asociatia dv, dar nu in asociatia mea.
Noi avem o situatie exact opusa. De doi ani asociatia vecina a facut demersuri catre noi, cu tabele semnate de 90% dintre proprietarii sai, sa se comaseze cu asociatia noastra. Si de doi ani ne chinuim sa obtinem semnatura a 2/3 dintre membrii asociatiei noastre si nu reusim pentru ca aproape jumatate nu vor.
Vorbiti de primarie si de primar. Rezolvati si aceasta problema in aceasta vara: participati la alegeri si votati pe cine credeti ca o sa va ajute.
In adunarea generala se poate discuta, se poate inteba... In limita posibilitatilor cei care conduc asociatia pot da amanunte cu privire la reparatiile planificate. Daca s-a votat fara a cunoaste amanunte poate au avut incredere in comitetul executiv si-au dat votul ca acesta sa se ocupe.
Cota parte indiviza
oanar
Sunt proprietar in cadrul unei asociatii de proprietari din sectorul 5 Bucuresti.
As dori sa aflu cateva informatii.
Asa-zisul comitet al asociatiei noastre ... (vezi toată discuția)
Adunare generala
odishor
Buna ziua
Presedinta asociatiei noastre de proprietari care numara 14 blocuri, organizeaza adunarea generala a asociatiei cu fiecare bloc in parte, motivand ... (vezi toată discuția)