avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de vanzare_cumparare cu uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de vanzare_cumparare cu uzufruct viager

Buna ziua.
Sotul meu are un frate din prima casatorie a socrului meu , iar la data nasterii sotului,soacra mea nu era casatorita legal cu acesta .Socrii mei vor sa faca un act de vanzare cu uzufruct sotului meu pentru ca fiul celalalt sa nu poata beneficia de dreptul de mostenitor dupa decesul socrului.Va rog sa_mi spuneti ce implica pentru noi acest fapt si daca vom avea probleme dupa decesul socrului meu.Mentionez ca nu intentionam sa platim suma care se va stipula in contract.
Cel mai recent răspuns: Raoul_mw , utilizator 23:05, 6 Mai 2012
Multumesc pentru raspunsuri.Voi reveni cand o sa mai adun alte informatii.O zi buna va doresc.
bosog a scris:

Puteti sa_mi spuneti daca se ajunge la succesiune care ar fi partea ce revine fratelui?


Fratelui ii va reveni o cota de 50% din bunurile socrului.
Daca doriti puteti face act de vanzare-cumparare,dar cum vi s-a spus si mai sus,sa fie platita suma de bani stipulata in el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare -cumparare locuinta catre unul dintre copiii Dl_Sandu Dl_Sandu Buna ziua, familie cu patru copiii,parintii pot face act de vanzare- cumparare a locuintei lor, catre unul dintre copiii, chiar daca ceilalti nu sunt de ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire oxigene oxigene tatal meu sa casatorit cu o alta femeie,,eu nu ma am pe bune cu tatal meu aceasta a decedat in urma cu 1 an.acuma intreb.daca tatal meu face acte de vanzare ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare -cumpărare cu uzufruct viager Darmar Darmar Buna ziua! Părinții mei au dat locuința fratelui meu. Noi ceilalti frați am fost de acord cu condiția ca fratele respectiv sa ii întrețină pe ... (vezi toată discuția)