avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... infiintare asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

infiintare asociatie de proprietari

Va rog sa ma lamutiti daca dezvoltatorul condominiului nu si-a vandut toate ap si a ramas proprietar pe cele nevandute in cazul constituirii asociatiei de proprietari el are drept de vot pentru fiecare ap nevandut sau are doar un vot ?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:11, 14 Iunie 2012
respect punctul dvs. de vedere, asa am gandit si eu cand am citit prima data legea, haide sa luam o alta speta pe exemplul tau cu cele 20 de apartamente, din care 10 au acelasi proprietar.
din ce spui tu, proprietarul celor 10 apartamente se poate constitui singur intro asociatie,
la constituirea unei asociatii este nevoie de minim 3 membrii
deci .....
mi-ar place sa purtam aceasta discutie in mod real nr meu de tel este 0744 570383, fa-mi te rog un apel si sun eu...
multumesc
Hai sa nu mai discutam doctrina. Doctrina impamantanita pe buna dreptate si pe lege spune ca fiecare imobil detine un vot care in cazul cheltuielilor majore se aplica cota parte.

Deci daca spre exemplu se vrea refacerea teresei, proprietarul cu 10 proprietati uneste cota parte a tuturor celor 10 proprietati si ii iese o cota parte de 50%, deci el e cel care decide ce si cum pentru ca detine majoritatea. E ca intr-un SA.
prietene, dupa cum spui, proprietarul cu 10 apartamente se poate constituii singur intr-o asociatie ....
eu incerc sa aflu o opinie pertinenta, te rog, daca cunosti legea si esti avocat, sa-mi dai un raspuns care sa ma ajute in problema mea.
nu imi raspunde repede, gandestete un pic, te rog....
eu nu spun ca este corecta legea, dar este lege in vigoare si se aplica adliteram....
notiunea de proprietate:
Proprietatea desemnează acele lucruri care sunt recunoscute ca fiind în posesia unei persoane sau a unui grup.
deci, fiecare proprietar are dreptul la UN VOT pentru PROPRIETATEA SA
Da, pentru fiecare proprietate cate un vot. Deci 10 proprietati, 10 voturi.

Cele 10 proprietati sunt distincte, cu 10 cote parti diferite. Firma nu are 1 proprietate formata din 10 apartamente ci 10 proprietati cu numar cadastral diferit, cu titlu de proprietate diferit, etc.
Ultima modificare: Luni, 11 Iunie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
@zamfir74
prietene, dupa cum spui, proprietarul cu 10 apartamente se poate constituii singur intr-o asociatie ....

deci, fiecare proprietar are dreptul la UN VOT pentru PROPRIETATEA SA


Asa este cum spuneti dumneavoastra, eu unu nu va contrazic, daca asa credeti ca este normal asa sa procedati la dumneavoastra in asociatie.
Daca stati si va ganditi putin procentul de vot este de 100%, daca un proprietar are o garsoniera si unu un apartament de 4 camere NICIODATA procentul la vot nu va fi egal, cum nici cheltuielile nu sunt egale. Asa este mai usor sa intelegeti?

Alte discuții în legătură

Un proprietar, 100 apartamente, cate voturi? zice zice In AG s-a pus problema (surprinzator, intr-un mod f. civilizat :)) analizarii dpdv legal al ponderii voturilor proprietarilor care detin mai multe ... (vezi toată discuția)
Votul unui proprietar cu mai multe apartamente americanu28 americanu28 Buna seara.In legea 230 la art.25 a),Scrie ca un propietar are dreptul la un singur vot pentru propietatea sa. Intrebare..Daca un propietar are mai multe ... (vezi toată discuția)
Cvorumul necesar adoptării hotărârii asociaţiei de proprietari. raportarea la numărul de proprietăţi sau la numărul de membri ai condominiului. petunie petunie Buna ziua La întrunirea cvorumului necesar adoptării unei hotărâri a asociaţiei de proprietari, raportarea trebuie făcută la numărul de ... (vezi toată discuția)