Ca sa lucram cu "materialul clientului", este foarte bun citatul din proiectul de lege postat mai sus. Iata ca cei care au facut acesta propunere, au sesizat ca nu ar fi corect ca intr-un condominiu, un proprietar, chiar daca detine 60% din cota, tebuie totusi sa nu aiba un vot mai puternic decat decat toti ceilalti proprietari la un loc. Iar aceasta precizare de la lit. c) vine in urma introducerii prevederilor de la lit. a) si b), ca o limutarea a acestora.
De fapt prevederile de la lit a) si b) exista in legea 230/2007
Art. 25. -
(1) Pentru adoptarea hotărârilor în adunarea generală a asociaţiei de proprietari, se vor avea în vedere următoarele:
a) fiecare proprietar are dreptul la un vot pentru proprietatea sa;
b) pentru hotărârile cu privire la stabilirea fondurilor de investiţii pentru consolidare, reabilitare şi modernizare, votul fiecărui proprietar are o pondere egală cu cota-parte din proprietatea comună;
Probabil, in urma unor interpretari diferite asupra puterii votului, interpretari diferite probabil chiar la nivelul instantelor de judecata, daca s-ar introduce in lege prevederea de la lit. c) poate ar fi mai usor de interpretat. Ar fi clar pentru oricine ca un proprietar care detine 60% din bloc, nu poate avea majoritatea pentru ca votul lui se reduce la 50%.
Deocamdata legea este asa cum o stim, iar judecatorul nu este un bancomat in care sa introducem cererea, sa apasam pe butoane si sa obtinem rezultatul dinainte stiut, ca atunci cand comandam o cafea. Si-acest lucru se vede din experienta prezentata de mine ca si de d-na Elga.
Eu, de fapt am mers la judecatorul delegat cu documentatia si mi-a cerut sa completez dosarul cu unele lucruri ce-mi era aproape imposibil de realizat. Am multumit si-a plecat. Am revenit in afara programului si m-am interesat de programul judecatorilor. Apoi mi-am planificat peste vreo doua saptamani o zi cand sa nu dau peste acelasi judecator. Am nimerit o doamna judecator amabila, care mi-a luat dosarul, a fixat termenul..., si chiar m-a ajutat, mi-a explicat cum sa revin cu inca un inscris...
Cu siguranta bancomatul nu m-ar fi inteles.