avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... declinare de competenta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

declinare de competenta

Buna ziua, de ce se declina competenta de judecata a jud. sect 6 buc.catre jud.sect.5 buc. atata timp cat reclamantul ,;persoana fizica,locuieste in sect.6 iar parata (s.c.ardaf sa)are sediul in sect 1.(dosar pretentii materiale) multumesc !
Cel mai recent răspuns: mars_on_line , utilizator 11:47, 4 Februarie 2009
Buna ziua,treaba sta in felul urmator :eu am avut un accident de circulatie pe 31 august a.c.fiind nevinovat.Am dus masina la service ,am reparat-o total reparatii 2500 ron,din care 1700 service ul 800 eu. Ardaf nu a vrut sa deconteze decat 1700 ron pt. service ,iar mie 300 ron.Problema nu este pt. cei 500 ron dar cu rea vointa nu avrut sa aplice ordinul 113133 al CSA (adica mi-a incadrat cu rea vointa auto fab 1999 ,29000 km la o uzura mult mai mare decat prevede tabelul anexa 1 ,respectiv 83% in loc de 72% diminuand astfel valoarea maxima de despagubire, tinand cont de art 59.4) asa ca i-am dat in judecata pt. recuperarea celor 800 ron (nu am luat cei 300 ron)Cererea am depus-o la jud s6 iar juristul ardaf-ului a cerut si s-a admis cererea lui de necompetenta..Nu inteleg de ce nu s-a aplicat art 12 cpc tinand cont de art 11 al1 pct 1-3.Va multumesc anticipat pt un nou raspuns accidentul a avut loc in s5
Ultima modificare: Joi, 11 Decembrie 2008
mars_on_line, utilizator
ARDAF-ul are sediul in Sectorul 5 , nu in Sectorul 1 ... in acest din urma sector se afla sediul central al ARDAF-ului, Sucursala Bucuresti are sediul in Sectorul 5 ..... :)
Dupa cum v-am spus de la bun inceput, vedeti daca nu cumva va judecati cu o subunitate cu personalitate juridica...
Mie nu imi pare prost... desi poate nu stim tot, nici nu ne-ati rezumat motivele instantei sau ale juristului Ardaf...
Acum chiar nu mai inteleg nimic, am primit citatie de la jud sector 1pentru data de 29 feb dupa ce instanta sector 6 declina competenta in favoarea jud s 5 .pai are sediul in s 5 sau in s 1???
Pai de unde sa stim noi, domnule, ce scrie in dosar? Ca indiferent unde are sediul, important e ce scrie in dosar, ce dumnezeu!
Ati fost le registru, ati adunat dovezi?
Ce-a spus consilierul Ardaf, ca vad ca intreb sa aflu degeaba informatii, dv. vreti sa va dam lamuriri pe intuneric, asa... Mi-ati raspuns?

Alte discuții în legătură

Subiecte pt admitere barou - nelamurire florentza florentza Buna ziua! As vrea sa-i intreb pe cei care s-au pregatit pentru admiterea in barou (si nu numai) cate ceva despre materia studiata. Nu am pentru acum decat o ... (vezi toată discuția)
Competenta instanta de executate Smarandache Smarandache Incuvintarea executarii silite se face doar la instanta sectorului unde se afla domiciliul debitorul sau si a creditorului ? (vezi toată discuția)
Motiv de anulare in recurs amuri amuri Buna seara! 1. Am avut deschis un proces civil, in calitate de reclamant. 2. Paratul a invocat declinarea de competenta in favoarea Trib Bucuresti-Sectia ... (vezi toată discuția)