avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Contributia la sanatate pentru pfa
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Contributia la sanatate pentru pfa

Buna! As mai avea o nelamurire cu cas-ul la PFA.(eu fiind taximetrist) Avand in vedere ca am fost informat abia la sfarsitul anului 2011 ca am datoria de a plati contributia de sanatate,e normal sa platesc 1900 lei dobanzi si penalitati,din 2005 pana in 2011,dupa o datorie de 1700 lei? intreb din necunostinta de cauza,fara nici o ironie,deoarece tocmai am vazut la tv ca din 01.06 sau 07.2012 se transfera datoria la ANAF si se poate incepe executarea silita (care ,nici asta nu prea stiu exact ce inseamna,eu fiind propritar doar pe autoturism). Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: mtulceanu , utilizator 21:11, 4 Mai 2012

In mod asemanator, Ordinul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate 894/2011 precizeaza ca prin obligatii fiscale principale restante la data de 31 august 2011 se inteleg obligatiile fiscale care sunt individualizate in declaratiile contribuabilului depuse pana la data de 31 august 2011 si/sau decizii de impunere emise si comunicate contribuabilului pana la aceasta data

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Sunt de acord ca necunoasterea legii nu te absolva de nerespectarea acesteia, dar cred ca si dvs trebuie sa fiti de acord ca statul, prin reprezentantii acestuia, trebuie sa se asigure de respectarea legilor in vigoare si anume, sa instiinteze prin fuctionarii platiti de la buget, intr-un termen rezonabil (ma gandesc la termene de max. cateva luni si in niciun caz de ordinul anilor de zile, asa cum pare ca se practica pentru a incasa dobanzi si penalitati, mai ales in contextul schimbarilor frecvente de legislatie, care fac aproape imposibila adecvarea la legislatie a unui simplu PFA care, zice-se tine o contabilitate simplificata, in partida simpla, deci cu costuri reduse, fara a beneficia de exemplu, de serviciile specializate ale unui contabil pus la curent cu frecventele schimbari legislative prin natura profesiei), ca un anumit contribuabil are restante la bugetul de stat.
Fata de cele de mai sus, rog opinie legat de modul de contestare a dobanzilor si penalitatilor in lipsa instiintarii de plata in termen rezonabil, din partea autoritatilor statului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Opcnas 894/2011 – aplicarea art. xi din og 30/2011 (anulare penalitati de intarziere) si reglementarea unor masuri financiar-fiscale  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [b]In Monitorul Oficial al Romaniei nr. 787/07.11.2011, a fost publicat Ordinul presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 894/2011 privind ... (vezi toată discuția)
Stergerea penalitatilor daneza_daniela daneza_daniela cei ce achita restantele la cass pana la 31 dec.2011 sunt scutiti de plata penalitatilor aferente acestora ? (vezi toată discuția)
Datorii catre cas victor12 victor12 daca platesc intreaga suma datorata catre cas beneficiez de scutirea de majorari,?eu am un iintreprindere familiala:( (vezi toată discuția)