avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Inceput de dovada scrisa - valabilitate in instanta
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Inceput de dovada scrisa - valabilitate in instanta

Am imprumutat bani unei persoane.Am o hartie semnata si stampilata pentru imprumutul pe firma si o hartie doar semnata pentru persoana fizica-fara martori sau notari.Doresc sa stiu daca in instanta hartiile respective sunt valabile?
Daca imprumutul este acordat societatii atunci debitor pentru suma imprumutata este societatea.
Daca imprumutul este intre persoane fizice, imprumutat fiind administratorul unei societati comerciale, imprumutul este acordat unei persoane fizice (administratorul) care raspunde cu bunurile proprii nu ale societatii.
Multumesc mult pentru raspunsuri!
Sper ca si justitia sa si faca treaba corect.
Doresc sa ma mai ajutati cu un raspuns....
In instanta am mers pe somatie de plata pot sa cer si insolventa firmei?
Care varianta este mai avantajoasa pentru a ne recupera banii?
Ce s-a dispus pe somatie de plata?

Insolventa o puteti cere numai daca cuantumul creantei dvs depaseste valoarea prag peste care se admite cererea de insolventa.

Ati incercat o poprire pe conturile societatii?
Insolventa este o procedura colectiva de recuperare a creantelor .In aceasta procedura vin toti creditorii debitorului iar indestularea din masa credala se face intr-o ordine de prioritati ai titularilor de creante, astfel ca e posibil sa nu te alegi cu nimic.Insolventa se poate cere daca indeplinesti criteriile prevazute de legea 85/2006, din care cea mai importanta este ca suma ce o ai cu titlu de creanta sa depaseasca 45.000 lei.
O somatie de plata este avantajoasa prin costurile minime.Prin Legea 76/2012, taxa de timbru judiciar s-a modificat si este acum in cuantum de 150 lei. Daca iti este respinsa, ai calea procedurii comune.Bafta!

Alte discuții în legătură

Imprumut intre persoane fizice iuliana_iuliana iuliana_iuliana Buna ziua! I-am imprumutat unei persoane o suma de bani pentru o luna insa a trecut deja un an si nu i-am primit inapoi. Intre timp am aflat ca imprumutatul ... (vezi toată discuția)
Executarea silita pt administratorul (actionar majoritar) unei s.c. BrianF BrianF Am nevoie de mare ajutor. Am împrumutat o persoana cu o suma X, și am încheiat la notar un act care spune\"...de comun acord am hotărât sa nu ... (vezi toată discuția)
P.j. poate sa imprumuta bani de la o p. f. fara contract de imprumut ? Stefbudh Stefbudh Imi cer scuze sunt italian nu vorbesc bine! Am împrumutat bani unei firmei SRL ! Acuma vreu sa am bani înapoi dar nu mae găsesc Pe contractele de imprumut ! ... (vezi toată discuția)