Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Stornarile se vor face la cursul valutar din data emiterii facturilor de avans , asa cum au fost ele facturate .
Factura finala se va face la cursul din data emiterii facturii , din care se vor scadea sumele in lei asa cum au fost ele facturate.
deci, in contract scrie: "pretul vanzarii imobilului stabilit de noi partile, de comun acord, este 60.000Euro".
si mai scrie undeva ca "impozitele si taxele sunt achitate de vanzator la zi"
"Daca pretul contractual include tva nu va poate obliga nimeni sa platiti ceva in plus, dar nici dvoastra nu puteti obliga pe nimeni sa va reduca pretul, decit daca este si dorinta celeilalte parti contractuale."
eu nu vreau bani inapoi dar nici nu vreau sa fiu obligat de ei sa dau acea declaratie. daca ei vor sa castige o suma mai mare datorita diminuarii TVA ului trebuie sa fiu si eu de acord cu asta,nu?
[Parerea mea este ca nu va poate obliga nimeni sa dati acea declaratie chiar daca ar fi fost in avantajul dvoastra. Legea spune numai ca acea declaratie este obligatorie pentru a beneficia de cota redusa de TVA. Puteti verbal argumenta ca ati mai beneficiat de facilitatile acestei cote reduse sau ca doriti sa beneficiati de ea in viitor (cit o mai tine legea), facilitatile se acorda numai pentru o singura locuinta.