avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, "incalcata de catre maidanezi"

Am numarat peste 30 de articole din Carta drepturilor fundamentale "incalcate de catre maidanezi":
[ link extern ]

Ce sanse am sa cistig un proces intentat statului roman care lasa maidanezii sa-mi incalce aceste drepturi fundamentele?

Am vecini care hranesc maidanezii la intrarea in bloc. Pot obtine o decizie judecatoreasca sa-i impiedice sa mai faca asta?

Sunt decis sa merg pina la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg.

Ultima modificare: Miercuri, 2 Mai 2012
ionstanca, utilizator
Cel mai recent răspuns: ionstanca , utilizator 23:09, 14 Ianuarie 2013
"Daca ONG-urile si-ar face serios treaba problema ar putea fi rezolvata". ONG-urile isi fac treaba pentru ele, dar nu pentru cetateni. Cu cit sunt mai multi maidanezi pe strazi, cu atit business-ul lor este mai profitabil.

In Anglia si alte tari civilizate, problema aceasta nu este lasata pe seama unor ONG-uri, ci o institutie importanta a statului o rezolva - Politia:
[ link extern ]

Daca Romania gaseste o alta cale decit eutanasierea sa dispara maidanezii de pe strazi nu am nimic impotriva. Dar prezenta maidanezilor pe strazi este o incalcare a drepturilor mele fundamentale prevazute in Constitutie si Carta UE.

"Ar trebui sa va ganditi sa aspirati la nivelul de trai din Anglia sau Belgia si nu sa va preocupe problema cainilor". Chiar ma preocupa, simbata plec la Londra, apoi la Bruxelles. Eu si copiii mei avem salarii la nivelul celor din occident. Maidanezii chiar imi afecteaza nivelul de trai pentru ca partenerii internationali fug de Romania si din aceasta cauza. Mai in gluma, mai in serios, multi parteneri spun: "pai in Romania ne maninca ciini". Este si acesta un motiv pentru care investitorii si turistii straini ne ocolesc.
Uitati-va pe site-urile guvernamentale sa vedeti ce avertismente dau cetatenilor lor care calatoresc in Romania:
[ link extern ]
[ link extern ]

Interesanta este corelatia dintre numarul maidanezilor si nivelul de trai. Cu cit au mai putin maidanezi pe strazi, cu atit nivelul de trai este mai ridicat. Evident ca daca miine dispar maidanezii de pe strazile din Romania, nivelul de trai nu va ajunge la cel din Anglia.

In 1994 am fost indrumator de licenta la doi absolventi francezi in Romania si am fost cu ei la ambasada. Atunci mi-a fot cel mai rusine ca sunt roman cind am auzit ce le-a spus ambasada din Bucuresti acelor studenti.

Chiar nu pot sa gasesc aici un avocat sa dau statul roman in judecata pentru prezenta maidanezilor pe strazi? Aunci voi cauta la Bruxelles.

As plati 100 euro / luna ca sa nu mai fie maidanezi pe strazi.
Ultima modificare: Duminică, 13 Mai 2012
ionstanca, utilizator
Eu unul as apara gratis cainii maidanezi.
Ca pe ei chiar ii cred ca nu au bani si ca sunt nevoiasi.:)

Nu cred ca strainii ne ocolesc din cauza cainilor vagabonzi.
Am vazut si in Sicilia ( Italia) caini vagabonzi.
Si in Grecia si Turcia.

Strainii ne ocolesc ca in Romania se fura mult, ca serviciile sunt la pamant, ca hotelurile de la mare ar trebui demolate si ridicate altele de investitori seriosi, ca infrastructura este la pamant si multe alte lucruri.
Nu cainii vagabonzi constitie problema de baza a Romaniei.

Am auzit si eu ca negrii se tem de caini dar nu se tem de lei sau de serpi...
Insa si negrii se invata cu cainii.
Negrii ar trebuie sa fie neinficati ( ma refer la cei din triburile din Africa).
In jurul blocului meu erau peste 20 de ciini, acum foarte rar mai apare cite unul.
Asa este, ciinii sunt animale inteligente. Am invatat si eu "maidaneza" si le-am explicat ce vreau de la ei. Am si un aparat cu ultrasunete pentru cei care incalca teritoriul. Am facut cadou un astfel de aparat unui pensionar care are un catelus si care a fost incaierat de citeva ori de maidanezi chiar la intrarea in scara.

Mai am un baston telescopic cu electrosocuri, dar nu am avut ocazia asa-l folosesc. Ma sperie pina si pe mine cind il activez :)

Maidanezii s-au dovedit mult mai inteligenti decit vecinii mei care-i hraneau, acum acesti vecini au ramas fara obiectul muncii :)

Am fost citeva saptamini la Londra si nu am vazut ciini fara stapini acolo. La ei problema este rezolvata foarte simplu:

[ link extern ]

Din care traduc Art.4:
"Orice caine fara stapin va fi retinut 7 zile, timp in care va fi notificat proprietarul, care va trebui sa plateasca toate cheltuielile ocazionate de retinerea ciinelui. Daca nu este gasit stapinul ciinelui, ofiţerul şef de poliţie, sau orice persoană autorizată de acesta, va incerca sa vinda caine sau il va eutanasia, intr-un mod in care sa-i provoce cit mai putina durere".

Nu am nimic impotriva daca Romania gaseste alta solutie.

Acum ma respecta toti, in primul rind maidanezii. Maidanezii sunt onesti, primesc mincare intr-un teritoriu, il apara. Ma felicita si vecinii pe care i-am scapat de maidanezii din jurul blocului. Ma urasc doar cei doi vecini care-i hraneau, dar si ei ma respecta. Iar sotia acum imi zice "Maidanezul" :)
Ultima modificare: Marți, 15 Ianuarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Eu unul as apara gratis cainii maidanezi.
Ca pe ei chiar ii cred ca nu au bani si ca sunt nevoiasi.:)

Nu cred ca strainii ne ocolesc din cauza cainilor vagabonzi.
Am vazut si in Sicilia ( Italia) caini vagabonzi.
Si in Grecia si Turcia.

Strainii ne ocolesc ca in Romania se fura mult, ca serviciile sunt la pamant, ca hotelurile de la mare ar trebui demolate si ridicate altele de investitori seriosi, ca infrastructura este la pamant si multe alte lucruri.
Nu cainii vagabonzi constitie problema de baza a Romaniei.

Am auzit si eu ca negrii se tem de caini dar nu se tem de lei sau de serpi...
Insa si negrii se invata cu cainii.
Negrii ar trebuie sa fie neinficati ( ma refer la cei din triburile din Africa).



O rugaminte, domnule avocat Lascoschi: aveti un raspuns si pentru mine? Postul meu e aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Vad ca ne recomandati sa lasam cainii si sa ne ocupam de nivelul de trai. Pai eu, de peste 3 ani de zile, nu am dormit nicio noapte cap-coada, mereu ma trezesc de cateva ori/noapte din cauza latratului. Uneori dorm doar 3-4 ore/noapte, din cauza lor. Si, in cazul asta, sunt preocupat sa nu-mi scada performantele la locul de munca, pt a nu-mi pierde serviciul. Va asigur ca nu-mi e usor. Sa ma preocup de nivelul de trai al cui, daca nivelul meu de trai e pus in pericol?
Ca fapt divers: scriu aceste randuri in timp ce ei au "sedinta". Nu pot dormi, desi e aproape 1 noaptea, astept sa termine sedinta. Si, mai mult ca sigur, nu e singura din aceasta noapte.
"Ionstanca" avea dreptate: nu cerem eutanasierea cainilor, cerem incetarea incalcarii drepturilor pe care le avem. Ca avocat, ar trebui sa intelegeti mai bine nuanta.
Si, in cazul meu, ca sa impacam si capra si varza: propun sa ramana cainii aia acolo unde sunt acum (ca sa va fac pe plac celor care "aparati si gratis cainii maidanezi"), iar eu imi vand locuinta si imi cumpar in alta parte. Acceptati voi, aparatorii de caini, sa-mi platiti costurile aferente unei astfel de mutari?
Eu va cazez gratis la mine, dar va asigur ca veti fi obosit a doua zi!
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2013
radusb2004, utilizator
ªi oamenii fac mare gălăgie , chiar şi în zonele unde se presupune că locuiesc persoane mai civilizate. Aceştia nu latră, dar parcă înţelegerea faţă de lipsa lor de bun simţ este mai mică, în comparaţie cu gradul de înţelegere pentru nişte biete animale,care nu fac zgomotul conştient, fiind în firea lor acest lucru,lătratul. Dar oamenii, începând de la vecinii care bat în apartamente cu ciocanul, ascultă muzică la maxim, de la oamenii care claxonează în parcări şi pe stradă , chiar şi când nu trebuie, de fapt, cele mai multe ori nefiind nevoie, ci doar din lipsă de respect şi grijă pentru semenii lor , aceştia nu ne încalcă nouă, celorlalţi drepturile? O fac, şi o fac cu ostentaţie, cu agresivitate, cu un primitivism fără margini.
România este o ţară foarte poluată fonic, şi cred că nu lătratul câinilor este problema cea mai acută.Eu cred că ar trebui ca noi, oamenii, să învăţăm să ne respectăm drepturile întâi. Câinii nu ne încalcă drepturile, ei nu pot fi condamnaţi pentru că fac ceea ce natura i-a lăsat să facă. Ar trebui să nu ne mai grăbim să-i judecăm, să propunem moartea lor, că în fond cam asta doresc majoritatea, fără a se gândi că sunt şi ei nişte fiinţe . ªi ei au drepturi. şi nu o spun eu, o spune legea însăşi. E drept că edilii oraşelor ar trebui să găsească unele soluţii mai funcţionale pentru ei, dar , în niciun caz uciderea în masă, aşa cum s-a întâmplat cu ceva ani în urmă.

Alte discuții în legătură

Eutanasierea cainilor maidanezi AntiMaidanez AntiMaidanez Buna ziua, Sunt din Bucuresti, un oras care timp de ani de zile n-a reusit sa-si rezolve problema cainilor vagabonzi. 10000 de oameni sunt muscati IN ... (vezi toată discuția)
Referendum pentru maidanezi CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Romania...o tara inapoiata...o tara care datorita furaciunilor din partea tuturor celor care au luat bani pentru a se ocupa de problema cainilor nu au fost in ... (vezi toată discuția)
Mai exista hingheri? Antoanela Geaman Antoanela Geaman Zi de zi , ca si mai toti concetatenii mei suntem agresati de haite de caini...unii au inceput sa-si achizitioneze arme impotriva lor....ceeste de facut? unde ... (vezi toată discuția)