avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificari in cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificari in cartea de munca

buna seara,
am o nelamurire ...se mai pot face modificari in cartea de munca dupa un an de zile privind data inceperii activitatii la ultimul loc de munca?sambata si duminica sunt considerate ca lipsa de continuitate ?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 23:21, 15 Septembrie 2009
In cartea de munca se trece salariul de baza, si nu venitul brut realizat de angajat lunar, venit care poate fi diferit in functie de alte plati (ore suplimentare, prime, bonusuri, sporuri, etc)

Platile la CAS, CASS, AJOFM se fac la vanitul brut realizat, nu la salariul de incadrare trecut in cartea de munca.
daca a fost platit pe statul de plata la valoarea a 8 ore pe zi, atunci contributiile sunt platite la aceste sume realizate de angajat.
Daca v-a dat de la AJOFM sa vedeti stagiul de cotizare inregistrat la ei, cred ca acolo apare venitul brut lunat la care s-a platit contributia la somaj.
Daca nu, puteti solicita si de la CAsa de pensii stagiul de cotizare la pensii, contracost, unde deasemenea veti vedea venitul brut care a fost trecut pe statul de plata si respectiv contributia la pensie.
Au platit pt 400lei..........
Jumatate din minim necesar incadrare
doamna Camelia, pentru indemnizatia de somaj nu are asa mare importanta ce venit are inregistrat, important este sa fi avut in declaratiile catre somaj trecuta norma intreaga, adica sa apara cu cate 8 ore pe zi.

acest nr de ore lucrate lunar apare siin stagiul de la AJOFM si in stagiul de la CAS (casa de pensii)
daca aveti un stagiu de la una din cele 2 institutii si acolo apar 168.172 sau 184 ore lucrate, atunci nu mai stati pe ganduri; mergeti la angajator (care ati vazut ca e dispus sa va ajute) si rugati sa faca:

-1 act aditional retroactiv de la data angajarii cu modificarea normei de la 1/2 norma la norma intreaga. act pe care pune data intocmirii =data actuala si pe care il duce la ITM si ulterior vi s eface rectificarea in cartea de munca.

Apoi veti putea depune dosarul de somaj. Succes!
Multumescs mult, acum la angajatori le e frica ca iau amenda si platesc retroactiv 1/2 norma la CAS, somaj, sanatate si ezita.........

Alte discuții în legătură

Act aditional itm Irina S. Irina S. Se poate inregistra la ITM un act aditional ptr. trecerea de la 4 ore la 8 ore dar...dupa cateva luni dupa ce a intervenit aceasta modificare? De fapt, ... (vezi toată discuția)
Somaj in caz de contract de colaborare Echateryna Echateryna Buna ziua In ce conditii as putea primi somaj avand in vedere urmatoarele: Pe cartea de munca am: aug 2007- 17 nov 2007- salar 1200 nov 2008-ian 2009- ... (vezi toată discuția)
Cim cu 4 ore deliaaa deliaaa Buna seara. Am si eu o intrebare. Daca lucrez cu norma de 4 ore si cartea de munca este tot cu norma de 4 ori beneficiez de aceleasi drepturi ca si cum as ... (vezi toată discuția)