avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificari in cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificari in cartea de munca

buna seara,
am o nelamurire ...se mai pot face modificari in cartea de munca dupa un an de zile privind data inceperii activitatii la ultimul loc de munca?sambata si duminica sunt considerate ca lipsa de continuitate ?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 23:21, 15 Septembrie 2009
Nu stiu, vorbiti cu ei si vedeti. Daca nu au platit ca pentru norma intreaga, da, e posibil dar e posibil si doar un avertisment pentru ca rezolva din proprie initiativa.
Daca au platit si au pontat 8 ore pe zi, nu au absolut ncii-o problema, este ca si cum din eroare a fost scris in contract 1/2 de norma si acum rectifica eroarea.
Succes!
Sper ca ce probleme ridic eu folosesc acum si altor cititori, stiu f multi acum in criza in situatia ca nu pot lua somaj din cauza ca nu au avut contract norma intreaga.
Trebuie neaparat sa plateasca angajatorul pt 8 ore/zi mereu? Sotul a lucrat si mai mult si mai putin. Se poate ponta pe o luna mai putin decat salarul minim obligatoriu? Sau sunt obligati sa-ti asigure lucrul pentru salarul minim la nivelul tau profesional? Aceata este problema care mi-au pus-o, ca nu au stiut daca pot asigura de lucru norma intraga, apoi a fost si mai mult si mai putin, si taxele sunt minimum obligati sa le plateasca la cat trec in cartea de munca.
Intrebare: daca ai norma intreaga si nu ai de lucru integral o luna, se poate plati mai putin (salar si taxe)? Si sa ramai cu contract intreg, am vazut ce urmari are o norma partiala!
Sper din suflet ca rapunsurile care mi le dati sunt de folos la f multi oameni, eu am pregatire superioara si nu mai pricep nimic, cum trateaza oamenii aceste situatii? Cat suntem informati in probleme de care credem noi ca nu ne lovim, uite ca se intampla oricui.
Multumesc inca o data
Din Codul muncii:
Art.159 (3) Angajatorul este obligat sa garanteze in plata un salariu brut lunar cel putin egal cu salariul de baza minim brut pe tara. Aceste dispozitii se aplica si in cazul in care salariatul este prezent la lucru, in cadrul programului, dar nu poate sa isi desfasoare activitatea din motive neimputabile acestuia, cu exceptia grevei.
marit a scris:

buna seara,
am o nelamurire ...se mai pot face modificari in cartea de munca dupa un an de zile privind data inceperii activitatii la ultimul loc de munca?sambata si duminica sunt considerate ca lipsa de continuitate ?

Nu, sambatat si duminica sunt zile nelucratoare de drept. Se iau in considerare la stabilirea vechimii doar zilele lucratoare.
Daca nu il pune in CFS...

Alte discuții în legătură

Act aditional itm Irina S. Irina S. Se poate inregistra la ITM un act aditional ptr. trecerea de la 4 ore la 8 ore dar...dupa cateva luni dupa ce a intervenit aceasta modificare? De fapt, ... (vezi toată discuția)
Somaj in caz de contract de colaborare Echateryna Echateryna Buna ziua In ce conditii as putea primi somaj avand in vedere urmatoarele: Pe cartea de munca am: aug 2007- 17 nov 2007- salar 1200 nov 2008-ian 2009- ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca... beaurevers beaurevers Buna ziua, am si eu doua probleme cu Contractul individual de munca care a fost inregistrat din data de 01-09-2006...1. la durata muncii este scris 2 ore pe zi ... (vezi toată discuția)