avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... I.T.M si REVISAL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

I.T.M si REVISAL

Buna seara,
am inteles ca H.G. 500/2011 reglementeaza cu privire la registru general de evidenta a salariatilor.
Am castigat in instanta cu o hotarare ramasa si irevocabila reintegrarea pe functie. Angajatorul nu m-a reintegrat nici pana acum, desi am facut cerere de reintegrare . Am nevoie de o adeverinta de salariat intrucat imi este necesara. Am facut o cerere angajatorului sa-mi elibereze aceasta adeverinta, deoarece consider ca daca am castigat in instanta contractul mei este inca valabil, insa in adeverinta angajatorul imi scrie ca am muncit la el pana la data de...si mentioneaza data incetarii contractului. Ce pot face la ITM in sensul acesta si in legatura cu aceasta HG 500/2011. Si unde al undeva ma pot adresa in legatura cu aceasta problema, cu faptul ca nu-mi elibereaza o adeverinta valabila si cu date reale in sensul ca eu practic sunt angajat al angajatorului deoarece contractul meu este valabil. Bineinteles ca urmeaza sa fac si o plangere penala si o executare silita in legatura cu reintegrarea si plata salariilor, aceasta fiind o alta problema.
Ultima modificare: Duminică, 6 Mai 2012
nelu2, utilizator
Cel mai recent răspuns: nelu2 , utilizator 13:25, 7 Mai 2012
Nu are nicio legatura .. insa cele doua plangeri se pot comasa fiind vorba de acelasi faptuitor ..

Angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul, conform art.253 alin.1 C.mun.
vreau sa va spun ca pe langa aceasta adeverinta mai am inca 5 (care mi-au trebuit in diferite locuri - 2 care sun eliberate dupa ce hotararea a ramas doar definitiva si 3 dupa ce a ramas si irevocabila) in care angajatorul imi spune acela lucru: ca am fost angajat pana la data cand a incetat contractul.
Le pot pune si pe acelea la plangere.
Sunt eliberate de acelasi angajator?
parerea mea este ca angajatorul nu se afla in ipostaza de fals ci mai degraba de eroare calificata sau din culpa, fapta care nu este prevazuta de codul penal. Domnul nelu2 mai bine ar face o plangere penala pentru abuz in serviciu si/sau neglijenta in serviciu intrucat prin nerespectarea dispozitiilor art. 34 alin (5) si art. 40 lit. (h) precum si disopzitiile hg 500/2011 anagajatorul incalca niste drepturi legale ale salariatului.
In cazul lui nelu2 avem deaface cu o veritabila fapta penala pentru abuz in serviciu care are toate sansele sa fie sanctionata.
As dorii sa fiu corectat daca ma insel...Multumesc
Ultima modificare: Luni, 7 Mai 2012
ContSters250888, utilizator
da sunt eliberate de acelas angajator. Pare interesant ce zice acuvue.

Alte discuții în legătură

Angajatorul refuza eliberarea adeverintei de salariat CameliaTeodora CameliaTeodora Cum ar trebui sa procedez in cazul in care fostul angajator refuza eliberarea unei adeverinte din care sa reiasa vechimea in munca, chiar in conditiile ... (vezi toată discuția)
Neexecutare hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila gadaleanrobert gadaleanrobert In data de 17 mai 2010 sotia mea a fost concediata pe perioada concediului medical. Am facut plangere la ITM, am actionat firma in judecata, am castigat ... (vezi toată discuția)
Refuz angajator eliberare adeverinta de salariat alina_25 alina_25 Salariat sa imbolnavit angajaorul refuza eliberare adeverinta salariat necesara primirii concediului medical.Ce este de facut? (vezi toată discuția)