avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... plata dublei arvune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

plata dublei arvune

Buna-ziua,
In cazul in care am incheiat un antecontract, iar vanzatorul nu si-a respectat obligatia de a incheia actul notarial (vanzare-cumparare teren), eu platind o arvuna de 1000 euro si avand clauza penala cu drept la dublul arvunei achitate voi solicita rezolutiunea contractului si dublul arvunei achitate?
Ca urmare a rezolutiunii contractului mi se vor restitui si cei 1000 euru achitati de mine la perfectarea antecontractului? Deci voi incasa in total 3000 euro?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: paul_2008 , utilizator 11:43, 23 Decembrie 2008
Stimate Doamne,
Stimati Domni,
Concluzia la acesta discuitie este urmatoarea:
a) daca suma de 1000 de lei este data cu titlul de arvuna, iar clauza penala da dreptul la plata dublullui arvunei, ca urmare a neincheierii contractuluii din vina vanzatorului, cumparatorul solica rezolutiunea si plata dublului arvunei, deci 2000 lei;
b) daca suma de 1000 lei este data cu titlu de avans,clauza penala prevazand plata dublului avans, iar contractul este rezolvit din vina vanzatorului, cumparatorul are dreptul la a solicita rezolutiunea contractului, restituirea avansului (1000lei) ca urmare a repunerii in situatia anterioara si la plata dublului avans (clauza penala).
Va multumesc pt. opiniile si sugestiile dvs. , va doresc sarbatori fericite si LA MULTI ANI !
P.S. Daca aveti pareri diferite fata de concluziile mele va rog transmiteti -mi-le...
CRACIUN FERICIT !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme antecontract prima casa bsb1975 bsb1975 Am semnat de curand un antecontract de vanzare cumparare prin care am promis vanzarea apartamentului meu cu suma de 61000 euro primind un avans de 4000 de ... (vezi toată discuția)
Arvuna sau clauza penala ? fldan fldan Intr-un antecontract de vanzare cumparare a unui imobil este prevazuta clauza prin care promitentul vanzator se obliga la plata dublul avansului primit daca ... (vezi toată discuția)
Razgandire vanzator ContSters22096 ContSters22096 A si B au incheiat in antecontract de vanzare - cumparare. Daca A nu mai vrea sa vanda, ce pateste in afara de restituirea avansului incasat? (vezi toată discuția)