avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... legea salarizarii unice
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

legea salarizarii unice

Imi poate da cineva un link catre legea salarizarii valabila?Am gasit cel putin trei variante,proiect,din 2009,nr.284 din 2010...etc
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 23:39, 15 Mai 2012
1.Nominalizati acele sporuri
2.Nominalizati domeniul bugetar in care va desfasurati activitatea.
Dar,ca regula generala acele sporuri care incepand cu 1 ianuarie 2010 au fost incluse in salariul de baza si care au si fost nominalizate pe anexe in fc. de sect. bugetar in Legea 330/2009 raman in continuare in sal.de baza.
Au existat o serie de sporuri insa care au fost prevazute in fostele contracte colective de munca si care s-au acordat doar pana la expirarea acelor contracte ,ele ne regasindu-se in printre sporurile ce se acorda prin legea salarizarii unice in prezent.
Alte categorii de sporuri ,nominalizate in lg. salarizarii unice ,se acorda si in continuare,daca se mentin conditiile de lucru pt. care au fost acordate si ccm trebuie sa le includa.
Domeniul este cultural-artistic,institutie de spectacole,sporurile sunt de fidelitate,si spor pentru suprasolicitare neuro-psihica.
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2012
Hobitzi, utilizator
În salariul de baza au fost cuprinse incepand cu 1 ianuarie 2010 pt. institutiile de cultura=inst. de spectacole ,in cf. cu Lg330/2009: salarii mai mari cu 20% pentru
importanţă naţională, sporul de 25% pentru importanţă naţională, sporul de stabilitate, sporulde suprasolicitare neuropsihică, sporul de fidelitate, sporul pentru condiţii periculoase sau vătămătoare, salariul de merit, sporul de vechime în muncă, pentru toate categoriile de personal bugetar care au beneficiat în anul 2009 de acestea.

Deci sp.de fidelitate si sp. de incordare neuropsihica fac parte din sal.de baza reglementat prin lege.
Da,multumesc,intre timp am citit si eu legea,dar ca-ntotdeauna linistit devin cand cineva profesionist imi confirma faptele:),altfel am dubii cu privire la intelegerea corecta a textelor de lege.Interesant e ca a fost prevazuta si includerea salariilor de merit,care in schimb la noi s-au taiat exact dupa reducerea salariilor cu 25%,odata cu expirarea CCm de atunci,cu motivatia ca ele se primesc doar pana cand este valabil CCM.
Nu ,salariile de merit au avut un alt regim.Se acordau doar pe 1 an,ultimul an de acordare a fost 2009 si faceau parte din sal.de baza pana la data la care se implinea acel an.Daca angajatul a avut salariul de merit stabilit in iulie 2009 de ex.,acesta se acorda doar pana in iulie 2010 ,urmand ca din august 2010 sal. de baza sa se recalculeze fara acest sal.de merit,deci nu aveau de-a face cu CCM(prevederea era valabila doar pt. acele drepturi salariale care se primeau pe baza acestor contracte colective de munca)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna exact salariu de baza? mieluu mieluu am revenit la serviciu dupa 2 ani.am primit o decizie pentru un salariu de baza de 4000lei(salariu incadrare 3400).asta la bugetari. ce inseamna?se va aplica ... (vezi toată discuția)
Salariu de baza buiavasi buiavasi buna ziua! am si eu o nelamurire:ce se include in salariul de baza? din cate stiu sal.de incadrare si sporul de vechime, sporul pt munca vatamatoare fiind in ... (vezi toată discuția)
Spor de arma Danyella_tm Danyella_tm Buna seara, Intrebare : ce se intampla cu sporul de arma ? Cine si in ce conditii il poate primi ? Caz concret - o persoana a lucrat la Corpul Gardienilor ... (vezi toată discuția)