avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Consumul de alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Consumul de alcool la volan

Am consumat seara (20.00-23.00) 6 beri de 0.5 L.Am fost testat cu aparatul etilotest la ora 5.46(a doua zi dimineata) si a iesit o alcolemie de 0.48mg.mentionez ca am mancat si am dormit.Nu ma simteam baut cand conduceam.Mi s-au recoltat probe de singe-6.15 respectiv 7.15.Am 1.70m si 71 kg.Cam la ce sa ma astept.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: xxx84 , utilizator 16:05, 28 Iunie 2021
buna ziua
de obiecei probele de singe ies dublu fata de aparat .
mai mult daca de la momentul cind s-a probat cu aparatul si recoltarea probei de singe a trecut mai mult de 30 de min se solicita reclacularea probelor de singe asa ca posibil sa nu va ajute faptul ca ati baut apa ,mai mult depinde si de procuror daca va costanta ca sunteti vinovat va trimite in judecata si va condamna cu suspendare .
bafta
Intre aparat si recoltarea de sange au trecut 29 de min.
Multumesc.
Si eu sunt in situatie ceva mai grava decat a ta dar sa ti zic eu la mine in alcol test mia iesit 1,01 ,la sange mia iesit 1,80 si dupa 1ora 1,60.mentionez ca am dat declaratie scrisa de mine in clar si procuroru mia zis ca la rezultatul acesta eram aproape de coma .pai cum sa fiu daca am scris singur declaratia ..in fine ..oricum nu da rezultate bune la iml dar sa te lamuresti tu diam zis cat mia pus mie si la tine ar fi cam 40 la suta mai mult si a doua 20 la suta adik de la 0,48 in aer in sange va aparea 0,80 si 0,60 .dar in cel mai fericit caz poate sa apara si 0.10 sau 0,20 depinde cat ati dormit .un avocat sigur va scapa daca ati dormit suficient pt ca chiar daca ati dormit suficient sa va iasa sub 0,80 mg/in sange iml tot peste 0,80 o sa va puna pt canu sunteti langa ei cand va face testele la sange asa ca...tot noi pierdem .
Mi se pare cam mare valoarea de 0,48mg/l in aerul expirat,raportate la faptul ca ati dormit,ati mancat, la timpul trecut.Oricum daca probele de sange depasesc limita legala admisa,va sfatuiesc sa cereti calculul retroactiv al alcoolemiei.
Ce inseamna sa cer calculul retroactiv al alcoolemiei?
Daca iese peste limita legala cu ce ma ajuta?

Alte discuții în legătură

Calcul alcoolemie vovy vovy Va rog sa-mi explicati si mie daca stiti cum se calculeaza alcoolemia. Am fost testat cu aparatul etilotest si a rezultat o alc. de 0.43 mg la ora 19:48. La ... (vezi toată discuția)
Carnet suspendat - perioada nedeterminata stanescu_a21 stanescu_a21 Buna ziua, in cursul serii de miercuri am fost oprit de politie pt testul de alcool care a iesit 0.89 in aerul expirat. Conform procedurilor am fost si la si ... (vezi toată discuția)
Alcool Tibi 86 Tibi 86 Am fost prins cu o alcolemie de 0.43, am dat probe de sange cat imi iese daca am baut 4 beri (vezi toată discuția)