avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sunt sau nu etnobotanicele ilegale?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sunt sau nu etnobotanicele ilegale?

Buna ziua. Am vazut in ultimele zile 2 cazuri cu tineri ajunsi la spital datorita consumului de etnobotanice. Eu nu cunosc legea si am unele intrebari/neclaritati vis-a-vis de acest subiect. Daca ma puteti ajuta va multumesc

1. Daca vinderea/consumul de etnobotanice este ilegal de ce nu sunt inchise definitiv aceste magazine si vanzatorii bagati in puscarie. De ce nu sunt amendati inclusiv cei care ajung prin spitale din moment ce au comis o infractiune si poate astfel se satura?

2. Daca este legala vinderea/consumul de ce tot vad de vreo 2 ani pe la tv ca autoritatile tot se chinuie sa inchida respectivele magazine?

Nu inteleg de ce statul sovaie in felul asta. De ce nu se iau niste masuri clare sau mai bine zis ce poate face statul pe baza legii? Chiar nu exista o lege care sa reglementeze ceea ce se intampla cu etnobotanicele? Am vazut acum jumatate de an la tv 2 politisti care incercau sa impiedice fizic niste tineri sa intre in magazin. Daca sunt ilegale de ce nu i-au urcat intr-o masina sa-i duca la politie?

Nu imi este deloc clar ce anume este legal sau nu in toata afacerea asta si de ce nu sunt clarificate toate aspectele astfel incat sa nu mai auzim de oameni ajunsi in spital de la asa ceva?
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 18:11, 21 Mai 2012
Nu e atat de simpla problema. Nu se poate adopta o lege care sa interzica vanzarea sau consumul de etnobotanice. Ce sunt etnobotanicele de fapt?
Legea interzice etnobotanicele, iar apoi apar pe piata sub numele de "guma de mestecat".
Trebuie sa se interzica anumite substante care apoi sunt incluse intr-un anumit tabel pe care il puteti gasi in Codul penal. Dar astazi se interzice substanta x, iar maine apar etnobotanice care nu mai contin substanta x ci substanta y.
Acestea sunt niste droguri netestate si instabile. Nu sunt ca si cocaina, heroina, lsd-ul spre exemplu, care sunt facute in laboratoare dupa anumite "retete" si contin substante cunoscute si interzise.
Asadar, astazi interzicem toate substantele din care se fac etnobotanicele, iar maine apar unele noi, aici se complica problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare cu factura. luckian21 luckian21 Buna ziua.Am o firma si as dori sa cumpar anumite produse cu factura pentru a le revinde.Daca este vreo neregularitate cu acele produse,cine e vinovatul,eu sau ... (vezi toată discuția)
Consum droguri legale PatriciaPricop PatriciaPricop Buna ziua, Am o nedumerire si sper sa ma puteti ajuta. Intr-o seara, in scara unui bloc, 4/5 persoane consumau droguri legale(etnobotanice) in scara unui ... (vezi toată discuția)
Ce pot pati daca am fost gasit cu un plic de etnobotanice? caddylac caddylac Buna ziua,aseara in jurul orelor 23,am fost oprit de o patrula de politie,care m-au perchezitionat.Asupra mea a fost gasit un plic cu etnobotanice.Am spus ... (vezi toată discuția)