avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Pentru iubitorii si mai ales, neiubitorii de catei
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Pentru iubitorii si mai ales, neiubitorii de catei

Imi plac animalele. :)Am avut de-a lungul vietii atat ca si copil in casa parintilor mei, cat si ca adult la casa mea tot felul de animale: hamsteri, porcusori de Guineea, pisicute si catei.Din cauza unor probleme de sanatate n-am mai putut sa-i tin in casa, dar au continuat sa-mi fie tare dragi. Strangeam , pentru cateii de afara tot felul de resturi, nu aruncam mai nimic..Fac introducerea asta ca sa puteti schitata un mic potret al iubitorului de animale care sunt...
Ieri m-a muscat un caine...a venit miseleste din spate, fara latrat, sitentios , si s-a imfipt coltii in piciorul meu...n-a durat tare, dar senzatia de usturime a durat vreo 2 ore..mult mai putin decat doare acum mana stanga unde am vaccinul antitetanos sau cea dreapta unde am inceput tratamentul antirabic...care v-a mai dura...
Nu i-am facut nimic..nu l-am mangaiat niciodata, nu stiu daca manca din pachetelele pe care le lasam in zona, nu l-am fugarit, nu l-am lovit..nu i-am facut nimic, niciodata...iar el , de fapt, ea, m-a muscat..
In urma cu ceva timp, facand referire la o anumita etnie cu care ne impartim tara ,persona cu care ma contrazicem m-a intrebat:daca-i pun la zid, tragi?Ei bine, daca acum aliniati maidanezii la un zid, eu sunt persoana care apasa pe tragaci.
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 19:47, 22 Mai 2012
Daca unor biete patrupede, pe care stramosii nostri i-au domesticit si i-au tinut aproape, le-am face asemenea rau, atunci ce ar merita toti cei care fac rasa umana de ras? cum ar trebui sa ne comportam cu tradatorii, cu cei mai josnici infractori, cu cei care trag poporul asta in jos?
@ Gabrielle eu sper ca in acest topic au raspuns nu numai persoanele care iubesc animalele ci si oamenii!!!
Spera @Joha.
Nu locuiesc in Bucuresti. :)Dar nu-i o surpriza pentru nimeni ca nu-i capitala tarii singurul oras in care cainii agresivi circula liberi pe strazi si fac victime.
@gabrielle, imi pare rau ca topicul meu v-a lasat un gust amar.Daca am incalcat ceva articole din regulamentul de postare va invit sa faceti uz de calitatea dvs de moderator si sa-l stergeti.:) Afirmatia potrivit careia nu l-ai sters pentru ca......nu face decat sa-mi confirme convingerea ca nu aveti un sistem bine pus la punct in ceea ce priveste pastrarea/stergerea unor mesaje si va ghitdati in aceasta actiune mai degraba dupa preferinte personale.:) no offence..

N-am sa-mi retrag afirmatia ca nu-mi doresc prin preajma catei..Va invit la un exercitiu de imaginatie si mai ales, de empatie.In mana dreapta, in loc de plasa pe care o aveam , ar fi fost fetita mea de 4 ani...Cine-ar fi fost victima atunci?E un topic in care cuvintele curg libere, fara a fi nevoie susutinerea acestora de articole/texte de lege.So, nu-mi place ca azi diminetaza, dupa ce-am inchis usa , urmatoarea miscare, dupa ce am pus cheia in geanta a fost sa scot sprayul cu piper...Nu-mi place ca traversez o zona verde si linistita din centrul orasului meu cu spaima de-a nu fi iar muscata..Nu-mi plac drumurile la spital pentru sustinerea tratamentului antirabic..Nu-mi place sa stiu cainele acela bucurandu-se de zona verde unde ar trebui sa se joace fetita mea...in siguranta..

Imi asum revolva dvs, daca asta e sentimentul pe care vi-l trezesc postarile mele. :)Daca dati dezaprobator de cap si aveti convigeri pacifiste doar pentru ca da bine sa susutii ca esti iubitor de catei- chiar cand ei sunt agresivi-, pot sa traiesc si cu asta.:) Dar nu-mi place sentimentul de nesiguranta/disconfort care ma insoteste de duminica, cand ies din casa. Va doresc sa nu-l simtiti si dvs vreodata.:)
Animalele sunt imprevizibile, fie ele caini sau alte ..."lighioane" de pe suprafata pamantului.
Si omul este imprevizibil....
Nu cred ca gasirea unei solutii cu privire la acest fenomen "cainii din strada" ne face mai mult sau mai putin iubitori de animale. Este vorba in primul rand de sanatatea unei societati, de gardul de civilizatie si de apararea drepturilor oamenilor cat si al animalelor.
Idei pro si contra vor fi intotdeauna ...insa problema este de a rezolva aceasta situatie care ne pune intr o lumina proasta si fata de cei care trec prin orasele tarii noastre, straini de meleagurile mioritice, si care vad ca toata lumea este iubitoare de caini dar nimeni nu face nimic pentru a i strange de pe strazi.
Reiterez ce am spus in primul meu mesaj din acest topic strada nu este adapost si casa pt nimeni, fie oameni, fie animale, parafrazand o campanie mult mai durereoasa decat cea a cainilor fara stapan si care cred ca ar trebui sa ne preocupe in mai mare masura decat acest subiect: Casa de copii nu este acasa!
Numai bine!
Omul de pe zebra.

Alte discuții în legătură

Eutanasierea cainilor maidanezi AntiMaidanez AntiMaidanez Buna ziua, Sunt din Bucuresti, un oras care timp de ani de zile n-a reusit sa-si rezolve problema cainilor vagabonzi. 10000 de oameni sunt muscati IN ... (vezi toată discuția)
Eutanasierea cainilor fara stapan si dreptul la viata al acestora. Filip Alexandru Filip Alexandru In dimineata aceasta am vazut ca probabil multi dintre voi stirea foarte tragica despre copilul ucis de maidanezi si totodata si propunea eutanasierii ... (vezi toată discuția)
Adapost improvizat de caini la mine in curte Me and my dogs Me and my dogs Buna ziua. Sunt o iubitoare de caini ,am strans de pe strazile din sat mai multi caini I, peste 50. In urma unor reclamati\" anonime\" , am primit inspectie ... (vezi toată discuția)