avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pot beneficia de pensie pentru limita de varsta?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pot beneficia de pensie pentru limita de varsta?

Sunt o persoana cu handicap din nastere.Mi s-a eliberat un certificat de incadrare in grad de handicap,cod boala 4(vizual),grad de handicap accentuat,data ivirii handicapului este trecuta in certificat ca este din nastere,valabilitate permament si ca pot beneficia de art.59 din legea 263/2010.Cu gradul de handicap accentuat pot beneficia de art.59 din legea 263/2010???Va multumesc anticipat.Va rog raspundeti-mi cat mai repede
Multumesc frumos de sfat si de ajutor. Doamne ajuta sa pot rezolva fara sa trebuiasca sa dau in judecata Casa de Pensii, deoarece ar dura mult timp pana s-ar rezolva problema. Multumesc inca o data!
Multumesc inca o data ca ati raspuns repede. Va rog, mai dati-mi un sfat tot asa de repede. Mi-a spus cineva ca boala mea cu ochii ar trebui sa fie gradul grav(1), cu insotitor si pensie de limita de varsta!!! Va scriu ce boala am: Vizual, congenital( din nastere), cu ochiul stang nu vad , nu se poate opera, cu ochiul drept vad putin , care se va tot agrava, din pacate!
Diagnosticul e : AO( ambii ochi) : astigmatism hipermetropic compus
AO : ambliopie: QS profunda
OD mare
OS strabism convergent CONGENITAL
Acuitate vizuala: OS numara degetele la 10 cm
OD 4/50
Cimp vizual, foarte ingustat: OS Ingustat la 5 grade
OD ingustat la 10-20 grade
Va rog frumos raspundeti-mi repede, ca daca e gr. 1, sa nu ies din timpul de contestatie.
Unii spun ca comisia superioara taie si spinzura acum, de aceea sunt derutata ca sa fac contestatie sau nu . Normal ar trebui sa fie gr. 1 !!!!!. Dar cum s-au pus la taiat de grade...taie si de la cine are dreptul, din pacate.
Multumesc anticipat.
Imi puteti raspunde, va rog, este gradul 1 boala sau nu?
Multumesc
Scuze de intarziere, dar abia acum am citit intrebarea dvs.
Din pacate, nu stiu daca se incadreaza sau nu la handicap grav, comisia de expertiza face acest lucru.

Criteriile de incadrare le gasiti aici
[ link extern ]

Multa sanatate!
Nu stiu de ce nu mi-ati raspuns, ca ce grad de handicap e boala: gr. 1 sau gr. 2?
Intre timp, am fost la casa de pensii si am discutat cu cei de acolo, dar au sustinut mai departe ca numai gr. 1 are dreptul la pensie de limita varsta, asa ca am depus contestatie scrisa. Astept raspunsul. In schimb, m-au enervat , caci au zis ca pot astepta un an pe putin caci sant foarte multe contestatii!!! Ce pot face daca nu vine raspunsul in termen legal? Pot actiona in judecata?
Multumesc anticipat.

Scuze, acum am vazut ca ati raspuns in data de 29 iunie. Da, am vazut criteriile de incadrare, ochiul stang e de gr 1 , iar ochiul drept de gr.2, si mai presus de toate boala e din nastere!
Multa sanatate si la dvs.!
Ultima modificare: Duminică, 26 August 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pt pensia anticipata .nevazator gr 2 accentuat adamache monica adamache monica Buna ziua sunt nevazatoare gr 2 accentuat nascuta in 1970 handicapul vizual il am din copilarie .sunt angajata cu carte de munca din anul 2000 cu 8 ore cd pot ... (vezi toată discuția)
Pensionare ionutzul ionutzul Sunt nascut in 8 martie 1962 si am lucrati 21 de ani si 8 luni.Am un handicap,nu vad deloc cu un ochi si am fost incadrat in grad de handicap mediu.Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta pentru nevazatori vostinariu mihaela vostinariu mihaela Buna ziua, Mama mea este in pensie de invaliditate gradul II, este si persoana cu handicap gradul accentuat cod 4- nevazator. In art 59 din L 263/2010 si art ... (vezi toată discuția)