avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz in cazul contractului de munca pe durata ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz in cazul contractului de munca pe durata determinata

Buna,

In cazul in care contractul meu de munca este unul pe durata determinata mai trebuie sa respect termenul de preaviz?

Motivul pentru care intreb acest lucru face este legat de incetarea contractului: atat timp cat acesta se incheie la o anumita data, iar una dintre parti (angajatul) decide sa nu mai prelungeasca respectivul contract, ce rost mai are preavizul?

Va multumesc anticipat,
Claudia.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 09:48, 24 August 2011
Da, puteti efectua concediul de odihna, in acest sens depuneti o cerere.

Daca contractul expira la data pentru care a fost incheiat, din practica va spun, ca nu vad rostul sa dati preaviz. Eu cand inchei un c.i.m. pe determinata, stiu ca la data expirarii lui, inceteaza raporturile de munca cu firma ale salariatului respectiv. Angajatorul stie din start, tocmai in virtutea faptului ca a incheiat c.i.m. determinat, ca la data expirarii lui, salariatul poate pleca din firma. La ce ii trebuie preaviz ? ? :O Salariatul nu este obligat sa prelungeasca c.i.m. si nici angajatorul nu are aceasta obligatie !
Buna.
La contractele pe perioada determinata, este obligatoriu preavizul in cazul in care angajatul demisioneaza inainte de termen?
Multumesc.
In cazul demisiei intervenite inainte de expirarea termenului pt. care a fost incheiat un cim determinat ,opereaza preavizul.
gnu a scris:

Buna.
La contractele pe perioada determinata, este obligatoriu preavizul in cazul in care angajatul demisioneaza inainte de termen?
Multumesc.




Preavizul se acorda numai in cazul demisiei sau a concedierii in conditiile legii ... in cazul demisiei, angajatorul are posibilitarea de a renunta total sau partial la preaviz.
Intrebarea se referea la preaviz in caz de demisie inaintea expirarii termenului pt. care a fost incheiat un cim pe perioada determinata,situatie in care opereaza aceeasi reglementare privind preavizul ca si in situatia cim pe perioada nedeterminata,adica acesta se acorda si trebuie respectat.
Exista insa situatii in care intervine renuntarea totala ori partiala de catre angajator la termenul respectiv,ca si in caz de cim pe per, nedeterminata.
De asemenea, salariatul ,ca si in cazul cim nedeterminat,poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract de munca Arabela88 Arabela88 Am si eu o curiozitate daca ma poate ajuta si pe mine cineva cu un raspuns. Am fost angajata intr-un pet shop ca lucrator comercial pt o perioada de 2 luni, ... (vezi toată discuția)
Preaviz incetare cim cu acordul partilor? i0n i0n Buna seara. Am o situatie mai delicata in familie. Un angajat al unei societati a fost pus in fata faptului implinit: pe x.06.2013 trebuie sa plece de la locul ... (vezi toată discuția)