avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale amenda sau impozit (ce trebuie platit mai intii?)
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

amenda sau impozit (ce trebuie platit mai intii?)

buna ziua am fost la administratia financiara sa platesc impozitul pt locuinta si auto iar aici mi sa spus ca am de platit amenzi contraventionale pe care le am primit in anul 2005 si 2006 (amenzi pe care nu le am platit dar am semnat procesele verbale ) daca nu am primit nici o alta instiintare pana in prezent desi anii trecuti am platit impozitele nu trebuiau sa se subscrie? ma pot obliga cei de la administratia financiara in baza unei legi sa platesc prima data amenzile si apoi impozitele? s au pot alege singur ordinea de plata? va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 05:24, 8 Ianuarie 2009
Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra promt. Am aflat intre timp cum trebuie sa procedez.
Nu vreau sa va jignesc cu impertinenta mea insa va contrazic aici, odata ce am platit, acea plata trebuia sa fie inregistrata automat. Constatarea a fost facuta de unul din agentii Politiei Rutiere. Din cate am inteles eu de la dumneavoastra eu sunt cea neglijent, as vrea sa fiti pus/a in situatia in care va vedeti nevoit/a sa platiti o suma de 2 ori + penalitati in conditiile in care sunteti cu platile catre stat la zi, in conditiile in care acei oameni care lucreaza in sistemul nostru minunat sunt platiti din contributiile dumneavoastra/ale mele/ale tuturor, sa ne faca viata mai "usoara". Daca eram neglijenta nu ma mai plangeam, am luat amenda seara, nevinovata fiind, dar nu am avut dispozitia sa ma cert cu acel domn, mi-a gresit procesul verbal insa chiar nu aveam timp sa ma duc in instanta sa-l contest, iar a doua zi m-am dus la CEC si am platit-o tocmai ca sa scap de eventuale dureri de cap, era o suma de 50 lei chiar nu merita osteneala. Oriunde as fi trimis acea dovada a platii, la Directia Taxe si Impozite tot apaream restanta cu suma de 100 lei + penalitati, care tot o suma infima e, dar pe care nu aveam de gand sa o platesc avand in vedere ca eu mi-am facut datoria. Din respect pentru dumneavoastra nu voi mai continua aceasta discutie.

Va multumesc inca o data pentru raspuns.

Cu stima.

Amenda nu este purtatoare de penalitati!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala la administratia financiara? ddinu ddinu Buna ziua, Am primit o amenda RATB pe care am neglijat sa o platesc in 15 zile de la sosirea in posta (de fapt a semnat maica-mea pentru ea, si n-am stiut ... (vezi toată discuția)
Amenzi rutiere elizaneghina elizaneghina buna ziua, am o rugaminte ca multi altii de pe aici. acum cativa ani buni, cel putin 3, in drum spre constanta si bucuresti, am prins cu masina radarul ... (vezi toată discuția)
Intrebare referitoare la o amenda platita LiviuP LiviuP Buna ziua. Apelez la cei cu mai multa experienta intr-o problema administrativa. Problema este urmatoarea : in urma cu citiva ani (mai precis in 2002) am ... (vezi toată discuția)