avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prescriere fapte
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prescriere fapte

dupa cat timp se prescrie o fapte
Cel mai recent răspuns: Francisc Gerber , Avocat 17:11, 10 Iunie 2012
adica la o fapte de legea 241/2005 , art. 9 lit. f ,(2-8 ani) din 2004 luna feb. sa prescris anul asta
Da,termenul de prescripţie este de 8 ani, daca a fost săvârşită în 2004 , în 2012 s-a prescris răspunderea penală. Dacă vorbim despre răspundere penală şi nu despre prescripţia executării pedepsei , deci fapta nu s-a judecat, nu există hotărâre de condamnare?
condamnare def. nu inca dosarul este la curte de apel
În acest caz nu putem vorbi despre prescriţia răspunderii penale, ci despre prescripţia executării pedepsei. După rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare putem şti care este termenul de prescripţie, în cazul în care mandatul nu va fi pus în executare.
Eu cred că întreba de prescripţia răspunderii penale, datorită faptului că s-a împlinit termenul de 8 ani de la data săvârşirii faptei.
Vestea mai puţin bună e ca termenul despre care am vorbit mai sus se întrerupe, prin îndeplinirea oricărui act care, potrivit legii trebuie comunicat învinuitului sau inculpatului în desfăşurarea procesului penal.
După fiecare întrerupere începe să curgă un nou termen de prescripţie.
Întreruperea cursului prescripţiei produce efecte faţă de toţi participanţii la infracţiune.
Prescripţia înlătură răspunderea penală, oricâte întreruperi ar interveni dacă termenul de prescripţie cel de 8 ani, este depăşit cu încă jumătate.
Ca o concluzie, în cazul dvs. ar trebui să treacă 12 ani de la data săvârşirii faptei, pentru a se prescrie răspunderea penală pentru fapta săvârşită.

Alte discuții în legătură

Prescriere dosar penal Silviuvox Silviuvox Buna ziua , in 2005 , mi s-a inceput urmarirea penala, ca complice pentru furt. Dosarul inca este la procuratura , in \\" cercetari\\". In cat timp se va ... (vezi toată discuția)
Prescriere fapta lucian55 lucian55 AM si eu o intrebare in cat timp se prescrie o fapta\'\'conducere fara permis a unuui autovehicul neinmatriculat! AM inteles k dupa 5 ani intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Prescriere fapta penala piticutu3 piticutu3 as dori sa stiu in cat timp se prescre infractiunea de talharie si evaziune fiscala. Multumesc (vezi toată discuția)