Buna ziua. Domnul administrator de asociatie, are un salariu, care a fost votat........ aprobat..... si toate cele. Bun, AM INTELES, ......munceste, trebuie platit!!!! O.K.!!!! Dar beneficiaza si de concediu de odihna???? Al ,,nostru administrator'', in fiecare an, anunta ca in perioada,,,.............. nu se fac incasari. Asta insemnand aproximativ 10-12 zile in fiecare an. In aceasta perioada dansul tebuie sa fie platit??? adica salariul dansului ,,merge'' in continuare sau pentru acele zile cat a lipsit i se va opri din salariu o cota parte aferenta zilelor ,,nelucrate''???? Cu mult respect, va multumes anticipat!!!
eu va inteleg perfect ce spuneti insa, administratorul nu este angajatul nostru. Este problema PFA-ului sa-i plateasca concediu iar eu ca beneficiar al unui serviciu nu este normal sa platesc acel serviciu daca timp de 2 sapt PFA-ul nu-mi furnizeaza acel serviciu. este ca si cum dvs aveti contract de furnizare cablu tv cu o firma care va da doar 2 saptamani intr-o luna acel serviciu dar va cere sa platiti toata luna. ce faceti in acest caz? platiti? Restul treburilor departamentul financiar contabil le face care e furnizat de alta firma.
Acum abia se intelege de ce noi am externalizat aceste servicii. :)
Explicati mai in detaliu. Adminstratorul este PFA. Corect? El calculeaza listele, Ridica facturi, ... Face incasari... Corect? La sfarsit de luna taie factura si chitanta pentru acestea. Deci concediu de odihna, iar presedintele in acest timp face doar incasari. Daca se sparge vre-o conducta vine firma care face reparatiile in asociatie si rezolva. Corect.
Concediul de odihna se plateste de asociatie (ca de orice alt angajator) pentru fiecare angajat cu CIM.
Ori in cazul unui contract de prestari servicii incheiat intre asociatie si o PFA, SRL..., nu se pune problema platii concediului de odihna. De ce? Un asemenea contract ar trebui sa prevada ca acesata PFA sau SRL asigura in permanenta serviciile la care s-a angajat, asa cum avem contract cu furnizorul de apa, de gaz, de servicii de salubritate... Nu ne intereseaza ca directorul sau maistrul isi iau concediu de odihna. Asociatia beneficiaza continuu de aceste utilitati si servicii, platind lunar conform facturilor, chiar daca cel care a semnat contractul (directorul) este la plaja pe coastele Braziliei.
Asa ca administratorul dumneavoastra care presteaza ca PFA, pe baza de contract de prestari servicii, poate sa munceasca ceva mai mult inainte de a pleca in concediu, sa recupereze apoi si la intoarcere si sa predea casieria unui membru al comitetului pentru perioada plecarii, decontand la intoarcere o gustare si-un sprit pentru cei care-l inteleg si cu care munceste zi de zi tot anul.
Nu-i platiti concediul de odihna separat dar, in conditiile in care-si face treaba, o sa-i acceptati la plata factura pe luna intreaga.
Alin, sa mai explic odata:
administratorul este tehnic. el face practic citirea si introducerea consumului in programul care genereaza listele si toata partea tehnica + pontajele la femeile de serviciu, paznicii, etc.
Presedintele, adica eu, NU voi face niciodata treaba altcuiva. Nu stiu cum sa spun dar 8 ore pe zi eu am alte treburi si nu sa tin locul altei persoane.
Oricum, am aflat ce ma interesa. Contractul de prestari servicii intre 2 personalitati juridice prevede furnizarea acelui serviciu in forma saptamanala de 5 zile pe saptamana 8 ore pe zi si in caz de urgente tehnice si in weekend.
Eu inteleg ca probabil nu doresti sa afle si alti presedinti ca ar trebui sa iti platesti singur concediul de odihna dar, legal, nu vad de ce l-as plati eu.
sa mai dau un exemplu sa priceapa lumea:
Eu am o firma de prestari servicii informatice sa spunem sau orice vrei tu si sunt singurul angajat. Tu ai contract cu mine, pentru furnizarea acelui serviciu. Eu iti spun ca luna asta am alte treburi si nu vin sa iti fac curatenie sau sa iti rezolv problema cu devirusarea calculatorului ca sunt in concediu dar iti cer tie bani sa il platesti acel concediu. Ei bine, nu ma strangi de gat?
Concediul de odihna este obligatia angajatorului fata de angajat si nu a unei terte parti. Ca nu intereseaza pe aia de la Google ca pleaca nu stiu cine de la Apple in concediu si trebuie sa dea Google bani.
Miei imi convine. Eu am mai multe asociatii si daca s-ar pune asemenea problema in vre una din ele tinand cont ca ma ocup de incasarii, partea tehnica si contabila, salarii, declaratii... in luna in care sunt in concediu le-asi inchide luna fara sa calculez salariile presedintelui , femei de servici, nu asi depune declaratiile asi face munca pe jumatate doar nu vreti sa beneficiatii de serviici complete. Mi se pare corect deoarece in luna respectiva doar am fost platit doar la jumatate. Tinand cont ca in lege se stipuleaza ca presedintele si comitetul executiv al asociatiei pote tine locul administratorului nu inteleg de ce nu o faceti? Apoi trebuie analizat exact ce presteaza administratorul dvs. Daca face si contabilitatea asociatiei nu se poate reprosa ca nu face toata munca in luna respectiva.