avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de proprietari, ,,concediu administrator''???
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de proprietari, ,,concediu administrator''???

Buna ziua. Domnul administrator de asociatie, are un salariu, care a fost votat........ aprobat..... si toate cele. Bun, AM INTELES, ......munceste, trebuie platit!!!! O.K.!!!! Dar beneficiaza si de concediu de odihna???? Al ,,nostru administrator'', in fiecare an, anunta ca in perioada,,,.............. nu se fac incasari. Asta insemnand aproximativ 10-12 zile in fiecare an. In aceasta perioada dansul tebuie sa fie platit??? adica salariul dansului ,,merge'' in continuare sau pentru acele zile cat a lipsit i se va opri din salariu o cota parte aferenta zilelor ,,nelucrate''???? Cu mult respect, va multumes anticipat!!!
bpapiiro a scris:

teo, comparatia nu este relevanta. femeia de serviciu este angajat cu carte de munca sau ai un contract cu o firma de curatenie?


imi cer scuze dar aveti dreptate am raspuns prost, nu am tinut cont de cazul dv.

daca administratorul este persoana juridica nu trebuie sa i platiti concediul. intre dv si firma (persoana juridica) exista un contract de prestari servicii pe o perioada determinata sau nedeterminata. in contract ati stipulat toate obligatiile lui pt perioada respectiva si nu va intereseaza daca el isi ia salariul sau isi ia concediu, insa are obligatia sa si indeplineasca atributiile conform contractului, daca pleaca in concediu n-are decat sa si lase om in loc .

elga50 a scris:



In general asociatiile care au fond de rulment nu-si bate capul cu asemenea situatii.

*** Credeam ca stiti ca nu mai exista "carte de munca"!


in legatura cu fondul de rulment de ce nu ar fi o problema ?
nu inteleg....poate n-am citit tot de la inceput ...scuze ca insist
Ultima modificare: Vineri, 6 Iulie 2012
Adriantot, moderator
S-a pus problema incasarilor care sa asigure probabil plata facturilor la timp.
In cazul in care o asociatie de proprietari are fond de rulment suficient, aceste incasari se pot suspenda pe perioada CO, iar platile se fac usor, avand bani, in avans, sau cu mici intarzieri care n-ar implica penalizari.
Incasarile si platile facturilor nu sunt afectate de CO al administratorului.

Bun, sunt si alte activitati care ar trebui acoperite in aceasta perioada, dar cu ceva organizare, aceste lucruri pot fi usor depasite.
Ultima modificare: Vineri, 6 Iulie 2012
elga50, moderator
Elga, imi cer scuze ca am folosit formularea veche gen carte de munca si nu formularea noua contract individual de munca inregistrat la ITM. Stiu ca nu mai exista carti de munca si ca modificarile se fac online ca sa fie centralizate de catre ITM. Dar, peste tot unde am spus carte de munca puteti citi ca si Contract individual de munca.
Buna ziua tuturor.
Astazi am citit acest subiect si nu inteleg ce este asa de neclar.
Din punctul meu de vedere este foarte clar, si anume:
- PFA = persoana fizica autorizata , deci o persoana care are firma sau poate fi angajata cu CIM- in acest caz persoana respectiva poate fi platita de catre asociatie pe perioada de concediu de odihna deoarece concediul de odihna se efectuiaza numai esalonat deoarece sa fim seriosi pentru un adm. responsabil si o asociatie de proprietari bine voitoare nu se poate lua concediu de odihna ( nici pt.adm. si nici pentru un alt angajat ) decat esalonat.
- SRL = firma de administrare , deci pe asociatia de proprietari nu o intereseaza daca adm. sau alt angajat al firmei respective isi ia concediul de odihna, deoarece SRL-ul trebuie sa asigure obligatoriu personal.

Clarificand situatia concediului de odihna la administrator asi pune o intrebare pentru persoana care a solicitat raspuns, si anume:
- daca exista un PFA si acest angajat este unic nu mai are si alti angajati si intra in spital din diverse motive pentru o perioade de 2 saptamani si conf. contractului nu poate fi dat afara sau mu poate fi reziliat acel contract pentru ca santem oameni si ni se pot intampla si noua ceva, ce va face acea asociatie, nu preia presedintele sau un membru din comitet incasarile sau anumite lucrari pe care le facea adm.?

Va multumesc pentru lecturarea interventiei .
Mariana, trebuie sa scoti PFA-ul din aceeasi categorie cu persoana fizica angajata cu contract de munca. PFA sta in acelasi loc cu SRL-ul conform explicatiilor furnizate de tine mai sus. In plus, nimeni nu-l obliga pe cel cu PFA sa nu isi ia angajati :D

:offtopic:
Eu stiu ca printre noi sunt multi administratori care au contract de administrare si PFA ca sa le intre mai multi bani in buzunar si acum nu vor ca proprietarii, care de obicei sunt dezinteresati, sa vada ca atunci cand administratorul vrea sa plece in concediu nu are decat dar pe banii sai. Cand a luat mai multi bani in mana evitand taxele la stat era bine pentru administrator. Ei bine PFA-ul asta vine cu plusuri si minusuri.
=D>
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iulie 2012
bpapiiro, utilizator

Alte discuții în legătură

Angajarea unui admin in timpul c.o al titularului sanda65 sanda65 Ca orice salariat administratorul are dreptul la un concediu de odihna. In acest timp poate fi angajat (activitatea unui admin este una continua ) un economist ... (vezi toată discuția)
Concediu administrator, casier, contabil laurab82 laurab82 buna seara, va rog frumos sa-mi spuneti cum este corect si legal sa am concediu de odiha daca eu sunt in asociatia de proprietari administrator,casier si ... (vezi toată discuția)
Salariu si concediu de odihna pentru administrator asociatie de proprietari adinamanuelacozma adinamanuelacozma Buna ziua! Am si eu o nelamurire si sper sa ma puteti ajuta: un angajat =administrator asociatie proprietari= cu c.i.m. pe timp partial (2h/zi, ... (vezi toată discuția)