avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de proprietari, ,,concediu administrator''???
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de proprietari, ,,concediu administrator''???

Buna ziua. Domnul administrator de asociatie, are un salariu, care a fost votat........ aprobat..... si toate cele. Bun, AM INTELES, ......munceste, trebuie platit!!!! O.K.!!!! Dar beneficiaza si de concediu de odihna???? Al ,,nostru administrator'', in fiecare an, anunta ca in perioada,,,.............. nu se fac incasari. Asta insemnand aproximativ 10-12 zile in fiecare an. In aceasta perioada dansul tebuie sa fie platit??? adica salariul dansului ,,merge'' in continuare sau pentru acele zile cat a lipsit i se va opri din salariu o cota parte aferenta zilelor ,,nelucrate''???? Cu mult respect, va multumes anticipat!!!
alin.ceausescu a scris:
In ceace priveste incetarea contractului acesta poate inceta la fel de usor si la un angajat cu CIM daca nu isi face treaba. Corect?

Nu e corect. Uneori cel care nu-si face treaba, nu pleaca de bunavoie, nu demisioneaza si este greu sa scapi de el. Vorbesc de orice functie si nu numai de administrator. Au fost si-aici pe forum prezente cazuri de presedinti, de administratori, cenzori..., care ajungand la divergente cu ceilalti din asociatie cautau argumente, metode sa forteze, sa ramana in continuare pe functie, sa-i dea el afara pe ceilalti...
In cazul unui salariat care nu vrea sa plece prin acordul partilor, prin demisie..., ce trebuie facut cu el daca nu-si face treaba? Trebuie sa-l avertizezi in scris, sa ia la cunostinta, sa-i diminuiezi salariul s.a.m.d., apoi daca tot nu-si face treaba sa faci o ancheta intreaga, sa intocmesti un adevarat dosar ca si la actionarea in judecata, sa aduni date si fapte si-apoi sa-i desfaci dosciplinar CIM. Iar daca-i piaza rea oricum te reclama la ITM, te da in judecata ca i-ai incalcat drepturile, ca nu l-ai anuntat, ca nu a cunoscut, ca nu ai respectat procedura...
Ori in cazul uni contract de prestari servicii de administrare cu un SRL, este firesc sa se prevada ca oricare din parti poate rezilia contractul cu un preaviz de 15-30-45 zile, fara a fi nevoie de motivare, de anchete...

Pai dupa cate stiu eu noul cod al munci da aceasta posibilitate. Orice asociatie trebuie sa faca evaluarai periodice angajatului. La 3 asemenea evaluari negative se poate desface contractul de munca.

In concluzie tot asociatia a castigat ceva mai mult nu?
Ultima modificare: Duminică, 8 Iulie 2012
ContSters166949, utilizator
Alin, e si normal ca asociatia sa catige mai mult. Nu uita ca cei care au banii au de unde alege iar in romania nu exista un singur administrator. Asadar, parerea mea e sa nu se mai caute tot timpul metode de a extrage cat mai mult de la proprietari si sa nu uitati cei care sunteti administratori ca banii asociatiei pot cumpara serviciile unui alt administrator si sunt la fel de buni oriunde in romania. Se cam uita acest aspect si toti vor cat mai mult.
alin.ceausescu a scris:

In concluzie tot asociatia a castigat ceva mai mult nu?

Cum adica a castigat mai mult asociatia? De unde, de la cine a castigat? Asociatia plateste indiferent ca este o plata catre un salariat, un colaborator sau un furnizor.
Poate ca prin buna gospodarire sa cheltuiasca mai putin dar de castigat nu are cum sa castige de la salariati, administratori...

bpapiiro a scris:

si un CIM poate fi semnat pe perioada determinata si atunci scapi macar dupa 12 luni de acea persoana fara sa mai punem in calcul faptul ca mai pui 90 zile perioada de proba si tot asa timp in care chiar inchei contractul imediat si fara explicatii. Dar sunt prea departe aceste discutii.

ATENTIE ! un cim incheiat pe o perioada determinata se prelungesete de doua ori a treia oara devine CIM p e perioada NEDETERMINATA

Alte discuții în legătură

Angajarea unui admin in timpul c.o al titularului sanda65 sanda65 Ca orice salariat administratorul are dreptul la un concediu de odihna. In acest timp poate fi angajat (activitatea unui admin este una continua ) un economist ... (vezi toată discuția)
Concediu administrator, casier, contabil laurab82 laurab82 buna seara, va rog frumos sa-mi spuneti cum este corect si legal sa am concediu de odiha daca eu sunt in asociatia de proprietari administrator,casier si ... (vezi toată discuția)
Salariu si concediu de odihna pentru administrator asociatie de proprietari adinamanuelacozma adinamanuelacozma Buna ziua! Am si eu o nelamurire si sper sa ma puteti ajuta: un angajat =administrator asociatie proprietari= cu c.i.m. pe timp partial (2h/zi, ... (vezi toată discuția)