avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de proprietari, ,,concediu administrator''???
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de proprietari, ,,concediu administrator''???

Buna ziua. Domnul administrator de asociatie, are un salariu, care a fost votat........ aprobat..... si toate cele. Bun, AM INTELES, ......munceste, trebuie platit!!!! O.K.!!!! Dar beneficiaza si de concediu de odihna???? Al ,,nostru administrator'', in fiecare an, anunta ca in perioada,,,.............. nu se fac incasari. Asta insemnand aproximativ 10-12 zile in fiecare an. In aceasta perioada dansul tebuie sa fie platit??? adica salariul dansului ,,merge'' in continuare sau pentru acele zile cat a lipsit i se va opri din salariu o cota parte aferenta zilelor ,,nelucrate''???? Cu mult respect, va multumes anticipat!!!
teo30967 a scris:

ATENTIE ! un cim incheiat pe o perioada determinata se prelungesete de doua ori a treia oara devine CIM p e perioada NEDETERMINATA

Corect Teo, dar daca nu ti-ai dat seama ca acea persoana nu merita sa lucreze pentru tine in 2 ani atunci asta se cheama altfel.
Mie mi se pare ciudata toata aceasta discutie deoarece in toate asociatiile pe care le am presedinti sunt oameni deschisi la minte inteleg problemele asociatiiei si colaboram impreuna sa administram cat mai bine acea asociatie. Daca e sa plec in concediu activitatea de incasare este sustinuta de cineva din comitetul executiv al asociatiei sau proprietari merg si depun intretinerea in contul bancar pentru acea saptamana in care lipsesc. Pentru a intampia asemenea probleme incercati sa departajati cele 3 activitati: Contabilitate care nu poate fi cuantificata in ore munca deoarece, este cate o activitate mereu de facut opeatii contabile renumerata cu X lei, activitate de administrare tehnica renumerata cu X lei, activitate de caserie renumerata cu X lei. Asa puteti sa vedeti exact ce paltiti.

Parte cu castigatul este de la userul:bpapiiro din postul in care spunea ca este un avataj pentru asociatie. De asemenea imi dau seama ca nu a inteles rationamentul cu casigul asociatiei de a avea un administrator PFA. Rog a mai revedea inca o data postul.
Afirmatia cum ca administratori incerca sa extraga cat mai mult bani de la proprietari mi se pare deplasata deorece conform negocierilor pe care le-a avut cu administratorul, acesta a aceptat sa plateasca acei bani.

Iar daca presedintele ca ordanator de fonduri nu a semnat si stampilat lista de intretinere aceasta nu este valabila. Odata cu aceasta semnatura isi da acordul cu privire chieltuielile facute. Deci nimeni nu incearca sa scoata mai multi bani de la dvs.
ContSters166949 a scris:

Presedintele asociatiei de proprietari poate sa tina locul in aceste 2 saptamani este legal si obligatoriu si este stipulat in lege. De ce nu o face? Aveti si comitet executiv membri acestuia de ce nu incaseaza intretinerea in timpul concediului administratorului. Aveti comitet executiv?

Prin afirmatia dvs. inteleg ca este stipulat in lege ca Presedintele, in lipsa administratorului, il inlocuieste. Corect?
Daca da, se aplica si invers, cand presedintele este plecat in concediu Administratorul il inlocuieste in treburi ca primirea si inregistrarea de contestatii?
ContSters166949 a scris:

Iar daca presedintele ca ordanator de fonduri nu a semnat si stampilat lista de intretinere aceasta nu este valabila. Odata cu aceasta semnatura isi da acordul cu privire chieltuielile facute. Deci nimeni nu incearca sa scoata mai multi bani de la dvs.

Deci sunt obligatorii ambele : semnatura si stampila ?
Pentru ca sincer eu habar nu am cum semneaza presedintele meu de asociatie de pe lista de intretinere ( sunt sarcastic, dar sincer nu am vazut decat liste stampliate si atat).
Deci este sau nu normal sa fie doar stampilate?
Folosirea stampilei nu mai este obligatorie de la 01.07.2015.

Alte discuții în legătură

Angajarea unui admin in timpul c.o al titularului sanda65 sanda65 Ca orice salariat administratorul are dreptul la un concediu de odihna. In acest timp poate fi angajat (activitatea unui admin este una continua ) un economist ... (vezi toată discuția)
Concediu administrator, casier, contabil laurab82 laurab82 buna seara, va rog frumos sa-mi spuneti cum este corect si legal sa am concediu de odiha daca eu sunt in asociatia de proprietari administrator,casier si ... (vezi toată discuția)
Salariu si concediu de odihna pentru administrator asociatie de proprietari adinamanuelacozma adinamanuelacozma Buna ziua! Am si eu o nelamurire si sper sa ma puteti ajuta: un angajat =administrator asociatie proprietari= cu c.i.m. pe timp partial (2h/zi, ... (vezi toată discuția)