Care sunt termenii si conditiile obtinerii somajului dupa absolvirea studiilor superioare???Exista o lege care reglementeaza acest aspect?Am absolvit in iulie 2008,iar pana la ora actuala nu am reusit sa obtin un post de lucru si am inteles ca ar exista un astfel de somaj,insa nu stiu care sunt conditiile sale.Va rog mult sa-mi raspundeti!!!
Buna tuturor...! st noua pe aici,nu stiu daca mi am ales f bn locul unde trebuia scris..dar in fine...ma intelegeti si pe mn..
Am o problema..eu st din giurgiu,mai exact dintr o comuna laturalnica..am lucrat in Bucuresti timp de 3 ani,ca si psihopedagog,fara am face buletin de Bucuresti..acum..doresc sa mi iau somajul..trebuia mers la giurgiu ceeace am si facut..i am dus toate actee necesare d nei functionar de acolo..urmand sa mai merg o data pt a le semna..am asteptat cateva saptamani..tot nu m au sunat..asa cum spusese..i am sunat eu..mi a sp ca st ceva probleme in adeverinta de salariat mi au trecut o luna cu salariul de baza f mare fata de celelalte luni..este vb de ultima luna,in iunie..nu stiu cum sa procedez..ca secretara de la sc e in concediu..nici eu nu stiu cine i de vina...daca mi a scris corect sau nu...la ce porti sa bat?ce sa fac in cazul asta?ca dna de la somaj mi a sp sec ca ea n are ce mi face
va pup si va multumesc anticipat
Pai inati cred ca dvs stiti exact ce salariu ati primit in ultima luna, nu0-ia asa?
Banuiesc ca in ultima luna vi s-a platit concediul de odihna neefectuat si 1 salariu compensator in plus, asa-i?
Atunci e firesc ca pe acea luna sa aveti un venit mai mult decat dublu fata de lunile anterioare...
Care e problema doamnei de la somaj cu venitul dvs, pana la urma? Este scris semnat si stampilat, este achitata conributia la somaj corespunzator cu acel venit? Atuinci nu exista nici-o problema si ar trebui sa mergeti sa discutati cu superiorii acelei functionare...
Si nu asteptati sa va sune cei de la somaj, nu va vor suna ei, dvs trebuie sa mergeti acolo si sa vedeti exact despre ce e vorba.
Daca nu va inregistreaza dosarul in 30 de zile de la concediere, nu veti mai primi indemnizatia retroactiv.
grace_r, problema lor pare a fi cea din Normele Metodologice:
Art. 18 (5) În situaţia în care sunt identificate neconcordanţe între conţinutul adeverinţei şi conţinutul declaraţiilor lunare privind evidenţa nominală a asiguraţilor şi a obligaţiilor de plată la bugetul asigurărilor pentru şomaj depuse de angajator şi/sau înscrisurile efectuate în carnetul de muncă ori se constată că angajatorul nu a depus declaraţia lunară, agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă solicită în scris angajatorului corectarea respectivelor documente şi depunerea lor la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în termen de 5 zile lucrătoare de la data primirii solicitării.
Ca urmare, nu este corect sa fiti trimisa dvs sa rezolvati problema, ci ALOFM trebuie sa trimita o adresa scrisa, la care angajatorul trebuie sa raspunda in termenul prevazut de Norme.
e posibil sa ai dreptate pakos, cred insa ca doaman ar trebui sa mearga la ALOFM si sa vada exact despre ce e vorba , ca doar telefonic , deh, nu cred ca se rezolva prea repede, nu?
Dreptul la somaj.
anusca_tc
Buna ziua, vreau sa stiiu daca am dreptul la somaj. Am terminat facultatea anul trecut dar licenta mi-am luat-o in februarie anul acesta, de atunci am incercat ... (vezi toată discuția)