Care sunt termenii si conditiile obtinerii somajului dupa absolvirea studiilor superioare???Exista o lege care reglementeaza acest aspect?Am absolvit in iulie 2008,iar pana la ora actuala nu am reusit sa obtin un post de lucru si am inteles ca ar exista un astfel de somaj,insa nu stiu care sunt conditiile sale.Va rog mult sa-mi raspundeti!!!
Buna ziua!
Gata am terminat facultatea si nu am promovat examenul de licenta as putea sa iau acum somaj sau in februarie dupa sustinerea examenului??? Multumesc anticipat!
Imi poate spune cineva de unde se pot obtine "actele eliberate de organele financiare teritoriale,din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri sau ca realizeaza din activitati autorizate potrivit legii venituri mai mici decit indemnizatia de somaj" de la care organe financiare? Multumesc anticipat!
Buna ziua,va rog sa ma ajutati si pe mine cu o "mica" nelamurire : am fost in data de 27 .08.2009 sa imi depun dosarul pt somej,deoarece ma absolvit facultatea in acest an,problema mea este urmatoarea : am citit pe internet si pe adresa celor de la AJPOFM timis ca aceasta indemniatie reprezinta 50 % din salariul minim brut pe tara.Intrebare :cat este pana la urma 50 sau 75 % ,pt ca sincer nu mai inteleg nimic si as dori foarte mult sa stiu,sa nu fiu luata prin surprindere!si inca ceva.:este adevarat ca se tine cont de unitatea absolvita sau nu (adica se face diferenta intre un absolvent de liceu si unul de facultate?) ? va rog din suflet sa ma lamuriti cat mai repede!va multumesc frumos si tineti-o tot asa ,este un site minunat si de foarte mare ajutor1
Buna seara. In cazul dvs. se aplica procentul de 50% din salariul minim brut pe economie (adica 300 lei lunar, timp de 9 luni). Legea nu acorda indemnizatii diferite pentru absolventi, in functie de nivelul studiilor absolvite.
Procentul de 75% se aplica pentru somerii proveniti din munca.
Dreptul la somaj.
anusca_tc
Buna ziua, vreau sa stiiu daca am dreptul la somaj. Am terminat facultatea anul trecut dar licenta mi-am luat-o in februarie anul acesta, de atunci am incercat ... (vezi toată discuția)