Zilele trecute am primit un mail fara continut, doar cu semnatura corespondentului si cu un atasament, numit "Instiintare NUME FIRMA.docx". Mailul a fost trimis de catre responsabilul cu copia privata din cadrul UPFR (Uniunea Producatorilor de Fonograme din Romania). Continutul instiintari respective se rezuma la faptul ca eu, ca si entitate juridica, in calitate de achizitor intracomunitar de camere video fara memorie interna, ar trebui sa le platesc retroactiv #-o, incepand cu 2005, o taxa pentru fiecare camera introdusa in Romania.:O
In mare, cea mai importanta parte din instiintare este: companiei NUME FIRMA SRL ii revine obligatia achitarii catre UPFR a remuneratiei compensatorii pentru toate aparatele si suporturile fabricate sau introduse pe teritoriul Romaniei, incepand cu luna iunie 2005 pana in prezent, si care se regasesc in listele publicate în Decizia ORDA nr. 107/2005 si Decizia ORDA nr.61/2009.
Intrebarea mea este: Este acest organism legal, are dreptul sa ma ia la rost si sa imi ceara bani? Mai ales ca achizitiile au fost facute din UE si importatorul regional mi-a spus ca nu ar mai trebui platite taxe suplimentare in tara noastra.
Mai mult, ar trebui sa ma si inscriu in organizatia lor: " Inregistrarea societatii se va face pe baza Fisei platitor copie private completate cu datele actualizate, formular pe care-l puteti cere direct de la UPFR sau il puteti gasi pe site-ul nostru: www.upfr.ro"
Am tot intrebat si unii zic ca e, altii ca nu e... Nu mai stiu ce sa cred :sorry:
Cunoaste cineva mai detaliat aceasta problema si poate sa imi raspunda cu certitudine daca trebuie sau nu sa platesc ceva acestei organizatii UPFR? Sau daca risc ceva in cazul in care nu iau in considerare ce imi comunica?