mariuselectric a scris:
Asiguratorul celui vinovat mi-a spus ca treb. sa ma prezint, impreuna cu celalalt sofer, pt. deschiderea dosarului de daune.
Acesta refuza.
Copie dupa asigurarea lui am, de fapt masina pe care a conduso este pe alt nume, cred ca al sotiei, copia dupa asigurare am facut-o dupa producerea accidentului, sa am si eu ceva la mana.
Ce pot face daca acesta refuza sa se prezinte la asigurator?
Nu am mai auzit pana acum ca asiguratorul sa conditioneze deschiderea dosarului de dauna de prezenta asiguratului lui! :hm:
Eu am inteles ca nu a vrut sa iti dea copia asigurarii RCA.
DAca ai asigurarea RCA, ura si la gara. Asiguratorul RCA al celui vinovat
este obligat sa deschida dosarul de dauna.
Citeste conditiile deschiderii dosarului de dauna pe site-ul
[ link extern ]
CSA -Comisia de Supraveghere a asigurarilor
Ce trebuie făcut după producerea daunei?
Dacă ați fost păgubit în urma unui accident produs de un vehicul,
trebuie să vă adresați asigurătorului celui care este vinovat de producerea daunei, cu procesul-verbal de constatare de la poliție sau, după caz, cu exemplarul formularului ”Constatare amiabilă”.
Ca sa fii mai ortodox decat papa te duci si cu copia asigurarii RCA a celui vinovat (pe care o ai).
Daca asiguratorul face pe nebunul ii sugerezi politicos ca vei face reclamatie la CSA si iti garantez ca va uita sa mai solicite prezenta conducatorului auto vinovat consumator de alcool.
Dosarul de dauna se deschide in baza procesului verbal intocmit de catre politie, a asigurarii RCA a celui vinovat, eventual dovada de reparatii intocmita de politie unde se specifica daunele (bara, stop, etc.).
Chiar daca soferul vinovat nu era proprietarul masinii respective asigurarea RCA acopera si daunele produse in astfel de situatii. De fapt ptr recuperarea prejudiciului asiguratorul RCA se va indrepta impotriva proprietarului masinii iar acesta va trebui sa isi recupereze banii de la amicul caruia i-a " imprumutat" masinii.
Ce faci daca ai un accident in Maramures, tu fiind din Bucuresti? Astepti sa iti vina vinovatul la Bucuresti ca sa se deschida dosarul de dauna? Sau deschizi dosarul de dauna in Maramures? Daca Doamne fereste ai un accident in strainatate, asiguratorul iti cere sa vii cu persoana responsabila sa deschizi dosarul?
Sunt prostii debitate de asigurator ca sa evite plata despagubirii.
Ti-am expus "pe scurt" ce pasi trebuie sa urmezi ptr rezolvarea problemei tale (mers la asiguratorul celui vinovat, prezentat situatia frumos si cu calm ca este obligat sa deschida dosar de dauna conform legislatiei asigurarilor :
[ link extern ] ,
[ link extern ] ),
daca face pe nebunul atentionat sa se calmeze si amenintat cu reclamatie la CSA, primit accept de reparare, mers la service, schimbat bara noua, tu bucuros, asigurator nefericit ca trebuie sa umble dupa vinovat, nu mai este treaba ta).
Succes.