avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
galadriel_galaton a scris:

Buna ziua!

Am si eu doua nelamuriri, daca ma poate ajuta lumea de pe forum:

1. La intrebarea referitoare la Unitatea de rezolutie infractionala (nr. 67 pe grila nr. 1) ...nu e infractiune continuata ?!?!?!?! ... nu concurs de infractiuni, cum au retinut cei ce au intocmit grilele ??

2. La intrebarea: "Scoaterea de sub urmarire penala, cand se constata ca fapta nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni si exista invinuit sau inculpat in cauza, poate fi dispusa" ... iar raspunsul retinut corect in barem este atat prin ordonanta, cat si prin rechizitoriu...e corect si prin rechizitoriu? ...in cod nu gasesc ca ar fi si prin rechizitoriu..

Va multumesc !

1. Grila este gresita, evident ca este infractiunea continuata.
2. Se poate si prin rechizitoriu, acolo este corect. Nu este in cod, dar este scris in carti.
Colegi..intrebare. Are vreo relevanta contestarea celor doua intrebari?! Adika e utila cuiva?! Ma indoiesc ca ar fi candidati a caror admitere ar depinde de una din aceste intrebari.... Si app, stie cineva cand publica unbr rezultatele ca sa nu mai fie loc de dubii?!
margaritoiu a scris:

Colegi..intrebare. Are vreo relevanta contestarea celor doua intrebari?! Adika e utila cuiva?! Ma indoiesc ca ar fi candidati a caror admitere ar depinde de una din aceste intrebari.... Si app, stie cineva cand publica unbr rezultatele ca sa nu mai fie loc de dubii?!

cu siguranta sunt candidati a caror admitere depinde de aceste 2 intrebari. poate asa se vor preveni urmatoarele greseseli la examenele care urmeaza. daca putem da o mana de ajutor eu zic sa nu ezitam, pana la urma nu este nimic de pierdut.

am inteles ca joi s-ar publica rezultatele.
In regula. Mersi de precizari. Oricum, aproape an de an a fost cate o intrebare gresita in grila asa ca nu e exclus ca istoria sa se repete...
Din cate inteleg si de aici dar si de la prieteni, se vor face destul de multe contestatii. Am decis sa merg si eu maine la INPPA sa contest raspunsul la cele doua intrebari.
Apropo, si eu sunt convinsa ca sunt si cu 48-49 raspunsuri si cred ca ar fi bine sa contestam in numar cat mai mare. Ele se vor depune la sediul INPPA pana la ora 15
Sa fie cu succes si urmatoarele probe!

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)