andreibunea a scris:
Nu sunt de vina univ particulare ci aia care au pus gheara pe profesia asta . Aia care nu accepta concurenta si care vor monopol. Eu as spune , traiasca Bota. Ca tare am senzatia ca in cativa ani treaba va fi foarte serioasa.
YEP a scris:
Acum nu trebuie scuzata nici pregatirea insuficienta. E adevarat ca baremul e criminal insa prin comparatie si cel de anul trecut a fost similar. In plus, in baremul 2013 fata de cel din 2012 s-a dat o mana de ajutor sumplimentara candidatilor. De exemplu la calsicul \"instanta a procedat corect? Motivati\" anul trecut s-a dat 0.4 dintr-un punct pe raspunsul prin da sau nu. Anul asta s-a dat 0,5 din 1p.
Sa nu mai zic de coborarea grilei de la 70 la 50. Peste 1000 de candidati la nivel national au luat intre 50 si 70 beneficiind de acest lucru
Oricum baremul asa cum e conceput incurajeaza tocitul insa daca stii bine materia nu ai cum sa nu treci. Deci inseamna ca trebuie sa invatam mai bine.
E adevarat ca examenul poate fi luat de cei mai buni studenti din an si pilele. De vina pentru examenul selectiv este numarul mare de absolventi de drept din fiecare an. Trauasca universitatile particulare.
Daca ai ajuns sa aduci omagii baroului Bota e clar..imi pare rau pt schimbul de pareri care l-am avut cu tine.Mai bine sa intri ca gasca prin apa si sa te dai rotund pe la neamuri ce avocat esti tu si ce mapa smechera ti-ai luat decat sa inveti sa intri in unbr ca na...aici mai trebuie si sa transpiri.Am incheiat orice discutie cu tine.Bafta in orice vei face!
e un examen potrivit asa cum este, daca stii 50 -60 % din materie treci. nu trebuie sa scrii mecanic , cuvant cu cuvant din carte.poti sa ai interpretari proprii ,dar din ansamblu sa reiasa cerinta, nu cred ca daca nu esti in stare sa scrii 4 subiecte, dar esti bun la grile unde cateodata iti da mura-n-gura raspunsul vei fi mai bun in instanta. daca erau grile tip inm intrau mai putin de 400