avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
romarta123 a scris:

eu nu pricep de ce este examenul atat de intortocheat. este adevarat ca la grile este mai usor ca la INM , dar la sinteze/spete totul devine foarte subiectiv. Ar fi fost mai corect sa lase exmenul doar grila, chiar daca aveam 5 zile de concurs cu 100 de grile pe materie

Felicitari romarta123 pt opinie.!!! Cred ca in acest mod ar fi excluse orice subiectivisme si poate ca geniile de la UNBR vor tine cont si de asta si vor face doar grile pt toate materiile, scazand astfel sansele celor pilosi si stopand in acest mod speculatiile facute pe seama sintezelor....
tinand cont ca nu este limita de locuri , nu conteaza nr celor pilosi. mie mi-ar parea rau de munca mea, efortul si nervii mei
Numarul de pilosi conteaza mai mult decat crezi tu. Nu este limita de locuri dar neoficial este. Mai citeste si tu presa. Munca si efortul tau nu conteaza in fata pilei care primeste subiectele atat de precis selectate si atat de scurte uneori (nu mai vorbim de barem). In bucuresti sunt cel putin 25 de case de avocatura mari. Daca fiecare are cate 7 8 asociati sa zicem , inmulteste si tu cu 2 sau cu 3 (astea fiind pilele fiecaruia dintre asociati) si vezi cam cate pile iti ies in Bucuresti doar. Te asigur ca unele dintre marile case de avocatura isi sustin uneori acolitii in frauda altor candidati la examen.

romarta123 a scris:

tinand cont ca nu este limita de locuri , nu conteaza nr celor pilosi. mie mi-ar parea rau de munca mea, efortul si nervii mei

Se vede clar ca lumina zilei ca nu mai este loc pentru cei """nechemati."
Imi place sa cred ca sunt un ''nechemat''..
In urma rezultatelor la examenul de intrare in profesie stagiar 2011/2012, am reusit sa ocup un loc bunicel.
Si pot sa te asigur ca am fost racolat de cele mai bune firme de avocatura din RO - fara pile, fara nicio cunostinta (sincer, sunt inca curios cum au dat de mailul meu sau chiar de nr meu de mobil, nici macar nu stiu daca dadeam aceste date la inscrierea la barou).
Oricum, ideea e ca se poate. pe bune...

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)