avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... contract de curtaj sau de mandat?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

contract de curtaj sau de mandat?

ca initiator al unei pagini web doresc sa închei contracte pt promovare si vanzare de servicii de publicitate prin internet pe pagina proprie. cu acesti colaboratori sa închei contract de curtaj sau de mandat???
Cel mai recent răspuns: irina petcu , utilizator 10:50, 18 Septembrie 2009
Tu practic vinzi spatiu publicitar sau de reclama/ la fel cum fac si ziarele. Pentru asa ceva se incheie contract de reclama care este un contract nenumit la fel ca contractul de curtaj.

Curtajul presupune ca tu sa vorbesti cu cumparatorul , sa-l recomanzi pe vanzator si sa ii pui in legatura exact aceeasi activitate ca mandatarul doar ca tu nu inchei in numele vazatorului nici un fel de act juridic. Prin natura actului care il defineste curtajul este diferit fata de ceea ce faci tu iar contractul de agentie nici el nu e potrivit.


Raspuns: Trebuie sa inchei contract de reclama
Va rog sa-mi spuneti baza legala la contractele de administrare sau colaborare cu persoane fizice rezidente.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de curtaj?? deea_lex deea_lex a vazut cineva vre-un contract de curtaj? sau stie ce ar fi acela? si unde gasesc niste explicatii mai detaliate despre natura acestui contract? (vezi toată discuția)
Retinere la sursa contract de mandat moonprincess moonprincess Buna ziua, In calitate de PFA (agent de asigurari) doresc sa inchei un contract de mandat cu un agent de vanzari pentru a ma ajuta cu marirea portofoliului ... (vezi toată discuția)
Comision vanzare agentii Teddy1604 Teddy1604 Buna ziua, Am un apartament de vanzare;am fost cautata de agentie ,intrebata daca doresc sa colaborez cu ei,am raspuns da.Cumparatorul a fost cel care a ... (vezi toată discuția)