avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 323 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Model act aditional contract arenda
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Model act aditional contract arenda

buna ziua,

are cineva un model de act aditional la ct. arenda teren agricol referitor la modul de plata a venitului din arenda, conf. art 94 alin 14 din CF?
Cel mai recent răspuns: ContSters61634 , utilizator 09:32, 28 Iunie 2013
Eu nu spun ca suma nu trebuie impozitata ci ca aceasta formulare usureaza situatiile nedorite, in care se fac interpretari gresite. Desi plateste 16% de cativa ani acum a primit un contract aditional in care intai i se retin 25% apoi la suma ramasa inca 16%. Am inteles chiar de aici ca daca are alt venit si ea este pensionara nu trebuie sa i se retina decat 16% si in orice caz CASS-ul nu se retine la sursa. Nu mi se pare normal un sistem laborios destinat persoanelor fizice, romanii nu isi permit consultarea unui contabil sau avocat cand au de platit o taxa, ar trebui sa poata intelege mai usor ce e nevoie sa faca. In cazut de care vorbesc chiar o contabila a inteles gresit cum sa intocmeasca actele si asta spune multe.
Elena311 a scris:

Va multumesc pentru completari, chiar aveam nevoie deoarece nu stiam sigur cum e cu CASS-ul, desi am intrebat la finante, nu au stiut sa imi raspunda ce si cum.

O zi minunata sa aveti

Chiar angajatii Fiscului ar trebui sa fie la inaltime in ceea ce priveste informarea corecta si sigura a celor din banii carora sunt platiti. Dar cum nu este asa (inca), noi, consultantii se pare ca nu vom muri de foame...
olimiha a scris:

Eu nu spun ca suma nu trebuie impozitata ci ca aceasta formulare usureaza situatiile nedorite, in care se fac interpretari gresite. Desi plateste 16% de cativa ani acum a primit un contract aditional in care intai i se retin 25% apoi la suma ramasa inca 16%. Am inteles chiar de aici ca daca are alt venit si ea este pensionara nu trebuie sa i se retina decat 16% si in orice caz CASS-ul nu se retine la sursa. Nu mi se pare normal un sistem laborios destinat persoanelor fizice, romanii nu isi permit consultarea unui contabil sau avocat cand au de platit o taxa, ar trebui sa poata intelege mai usor ce e nevoie sa faca. In cazut de care vorbesc chiar o contabila a inteles gresit cum sa intocmeasca actele si asta spune multe.

Asa este. Am constatat si eu ca formularile se pot interpreta.
Un lucru insa este cert si poate este si un motiv care sa va bucure: mama Dvs. va ramane cu mai multi bani, impozitul fiind mai mic decat cu vechiul sistem.
olimiha a scris:

Buna ziua,

Dupa cum am spus si mai sus si eu am intrebat la Finante, tocmai pt siguranta, si nu au stiut sa imi raspunda, chiar daca sunt contabil de meserie, contabilul face o munca, iar juristul cu totul alta, desi in meseria noastra trebuie sa stim si sa fim si juristi, vreau sa spun ca si dansa probabil a incercat sa se informeze si a fost dezinformata.
Bine ca putem sa ne ajutam macar asa, noi intre noi.
Eu asa am inteles, se ia venitul brut(cat ar avea dansa arenda) din acest venit se scade cota forfetara de cheltuieli de 25% si abia la aceasta suma se calculeaza 16% impozit, deci spre diferenta de alti ani in care platea 16% la intreaga suma, acum se retine mai putin.

Sa aveti o zi minunata
Perfect.

Alte discuții în legătură

Impozitarea contractului de arenda Mihaita123 Mihaita123 In Codul fiscal scrie ca arendasul trebuie sa plateasca impozitul pe venit si cass, in numele arendatorului. Atunci care este contribuabilul, arendasul sau ... (vezi toată discuția)
Plata impozit arenda amphora amphora Buna ziua, Am un contract de arendare in derulare si am primit un act aditional prin care trebuie sa aleg modul de impozitare (la sursa sau determinare venit ... (vezi toată discuția)
Plata impozit pe venit din teren agricol arendat ancarapan ancarapan In ianuarie a.c. am arendat unei persoane fizice din comuna unde este terenul agricol pe baza unui contract de arenda inregistrat la primarie,plata arendei ... (vezi toată discuția)