Sotul meu a decedat.Are doua credite neachitate contractate inainte de casatorie.Are 2 copii din alta casatorie mostenitori.Avem 2 imobile in comun cumpmarate in timpul casatoriei.Dupa succesiune cine va prelua si datoriile-doar copiii sau sotia impreuna cu copiii,proportional cu cota din succesiune?
Va multumesc.
1 si 2=Daca acel credit a fost contractat inainte de casatorie,dv nu raspundeti pt el cu bunurile comune(acea cota prezumtiva de 50%) ci doar cu partea dv din mostenirea sotului.Orice mostenitor al debitorului raspunde de datoriile acestuia in limita a ceea ce mosteneste si atat.
3-Nimeni nu este obligat sa initieze succesiunea dar banca va lua masurile necesare pt recuperarea creditului si deci e posibil a se ajunge la procedura succesorala.
4-Pai creditul cu ce imobile a fost garantat?
Creditul este de nevoi personale si nu a avut garantii imobiliare.De aceea intreb daca nu mai exista venituri ca urmare a decesului,poate banca sa puna sechestru pe bunurile imobiliare din masa succesorala?
Multumesc pentru toate informatiile furnizate.
Daca nu exista garantii atunci banca are drept de gaj general asupra bunurilor din succesiune.Asta inseamna ca banca poate cere instituirea sechestrului pentru orice bun din mostenire care-i satisface creanta.Chiar daca se obtine un sechestru,nu va faceti griji pentru cele 2 imobile comune,dv veti avea un mod sigur jumatate din aceste imobile,cota comuna nu poate fi afectata de creditul respectiv.Mai pe scurt,s-ar putea pune un sechestru provizoriu si pe bunurile comune dar la partaj dv veti obtine cu siguranta jumatate din ele.
Multumesc pentru raspuns.
Pana la gajul general pe bunurile din succesiune banca poate pune poprire pe salariile mostenitorilor care au acceptat partea lor din masa succesorala?
Partaj
muresan_maria
in urma decesului tatalui meu a ramas mama vitrega, si casa care este trecuta pe amandoua 50-50 intabulata.acum vrem sa vindem.problema care este ca impartirea ... (vezi toată discuția)