avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine preia creditul sotului daca acesta a fost ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine preia creditul sotului daca acesta a fost contractat inainte de casatorie?

Sotul meu a decedat.Are doua credite neachitate contractate inainte de casatorie.Are 2 copii din alta casatorie mostenitori.Avem 2 imobile in comun cumpmarate in timpul casatoriei.Dupa succesiune cine va prelua si datoriile-doar copiii sau sotia impreuna cu copiii,proportional cu cota din succesiune?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: minouche , utilizator 22:38, 11 August 2012
Multumesc pentru toate aceste informatii.
Sper ca la unul dintre credite,care are asigurare in caz de deces, sa fie acceptat dosarul de daune,iar cei 2 copii mostenitori sa renunte la partea lor de mostenire si sa rezolv cumva cu cealalta banca,unde datoria este mai mica.
Voi reveni cu detalii pentru a va tine la curent cu rezultatul demersurilor mele.
Toate cele bune!
Minouche

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj muresan_maria muresan_maria in urma decesului tatalui meu a ramas mama vitrega, si casa care este trecuta pe amandoua 50-50 intabulata.acum vrem sa vindem.problema care este ca impartirea ... (vezi toată discuția)
Dare in plata si succesiune norii01 norii01 Buna ziua, Fratele meu decedat are un proces pentru dare in plata o casa cu teren, la care a platit o parte din suma de 45 mii euro bancii . Creditul ... (vezi toată discuția)
Taxe noi?!ptr procesul partaj... iulia_m iulia_m M-ar interesa sa stiu care sunt taxele (actualizate)ce trebuiesc platite ptr un proces de partaj(mentionez ca bunurile se impart in mod egal)....aceste taxe ... (vezi toată discuția)