Am implinit 57 de ani in 06. februarie 2012. Lucrez in invatamant, am o vechime de 37 de ani . Ma pot pensiona anticipat ,cand am 38 de ani de munca fara penalizare?
Mentionez ca am 2 copii. Va multumesc anticipat.
Buna ziua! Sunt nascuta pe data de 18 luna 7 an 1957. Am vechime in campul muncii de 39 ani si 6 zile .Cand pot sa depun dosarul pentru pensie anticipata fara penalizare?
1. Pentru o femeie nascuta in iulie 1957 varsta standard de pensionare este de 60 de ani si 10, luni, stagiul complet de cotizare este de 30 de ani si 10 luni iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.
2. Puteti solicita:
- pensie pentru limita de varsta, la 60 de ani si 10 luni, in mai 2018;
- pensie anticipata (fara diminuare), la 55 de ani si 10 luni (mai 2013), adica oricand de acum inainte.
3. Mergeti la Casa de Pensii, luati lista cu actele necesare pe care le depuneti apoi tot acolo.
4. In luna mai 2018, pensia anticipata se transforma, din oficiu, in pensie pentru limita de varsta (se emite o alta decizie de pensionare).
Pensia anticipata
tavi55
Am pe mama soacra nascuta in aprilie 1955 si are 36 de ani vechime si e in campul muncii.
Poate sa imi spuna cineva daca se incadreaza la pensia anticipata ... (vezi toată discuția)