avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ITP posibil in strainatate ?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ITP posibil in strainatate ?

Situatia e urmatoarea : ma aflu in strainatate, in septembrie imi expira ITP-ul si nu stiu cum sa fac sa fiu cu actele in ordine. Stiti care sunt pasii de urmat pentru a putea efectua ITP-ul aici ?


Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:00, 28 August 2012
s-au unit linkul cu postarea :(

site-ul RAR [ link extern ] /

descrieti situatia dvs. la rubrica /"intrebari si sugestii/" si cred ca veti primi un raspuns competent din partea specialistilor RAR

cyan a scris:

descrieti situatia dvs. la rubrica /"intrebari si sugestii/" si cred ca veti primi un raspuns competent din partea specialistilor RAR

Activitatea de inspectie tehnica periodica este reglementata in Romania de norme interne specifice respectiv Ordonanţa nr. 81 din 24 august 2000 privind certificarea încadrării vehiculelor rutiere înmatriculate în normele tehnice privind siguranţa circulaţiei rutiere, protecţia mediului şi folosinţa conform destinaţiei, prin inspecţia tehnică periodică ,norme
care nu opereaza in afara bazei de date RAR
Conform precedente,inspectia tehnica periodica la autovehiculele inmatriculate in Romania poate fi executata pe baza de programare numai la statiile autorizate de RAR
ynocentta a scris:

(...)inspectia tehnica periodica la autovehiculele inmatriculate in Romania poate fi executata pe baza de programare numai la statiile autorizate de RAR


sugestia ptr ca @p64pool sa se adreseze RAR-ului a fost in ideea de a primi un raspuns chiar de la autoritatea care reglementeaza efectuarea ITP-ul si astfel se va lamuri si privitor la efectuarea ITp-ului in strainatate in ipoteza respectiva, "raid individual", calatorie in afara tarii mai mult de 2 ani si la distanta care nu permite intoarcerea in tara ptr efectuarea ITP, etc.
situatia este particulara si nu cred ca s-a gandit cineva sa introduca in legislatie toate situatiile posibile.
pana in prezent nu am auzit ca o firma sa poata efectua verificarea tehnica periodica ptr masini inmatriculate in alte tari.
concret nu stiu nici cum este reglementata situatia masinilor inmatriculate in BG, cred ca merg sa faca itp-ul in BG fiind aproape.

de fapt, nu am gasit in legislatia romana sa se faca referire la o eventuala sanctionare in cazul in care o masina inmatriculata in strainatate nu are ITP valabila! probail exista dar nu am cautat unde trebuie!:)
Ultima modificare: Marți, 28 August 2012
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate anula itp-ul in acest caz? niculina25 niculina25 Se poate anula ITP ul,daca in urma unui accident usor,cu victima,la verificarea masinii de catre cei de la RAR,s-au depistt joc la capatul de bara directie ... (vezi toată discuția)
Rar jacquelline jacquelline Imi puteti spune daca odata cu obtinerea de la RAR a cartii de identitate a unui autoturism obtin si ITP-ul si certificatul de autenticitate? (vezi toată discuția)
Inspectie tehnica Vasile25uk Vasile25uk Salutare. Am o masina de spania si nu mai am inspectie tehnica la ia si momentan sunt in anglia cu ea. Asi dori sa vin in tara dupa care sa o inscriu pe ro. ... (vezi toată discuția)