avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plangere itm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plangere itm

Am o rugaminte,unde se poate face o plangere la itm Bucuresti deoarece o firma nu vrea sa dea banii pe munca depusa si cum aflu daca un contract a fost inregistrat un REVISAL.Unde ma pot interesa?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:39, 17 Iulie 2023
Bună ziua!
Am fost un angajat al simigeriei Matei din București - Piata Unirii 2 din 11 noiembrie 2019 pana la data de 11 ianuarie 2020 pe postul de vânzător începând din prima luna cu un salariu de 2500 lei net apoi în următoarea luna promitandu_mi o mărire de 500 lei însă am avut contract individual de munca cu program de 8 ore însă lucr_am 1 zi cu o zi timp de 16 h și 1/2 h începând programul de lucru de la ora 05:30 pana la orele 22:00 însă salariul meu nu mi_a fost crescut la 3000 lei asa cum mi s_a promis și nai mult de atât am mai fost și penalizat ca am întârziat jumatate de ora la munca cu 50 RON în contextul în care eu ave_am salariul de 2500 lei am ajuns în situația în care starea sănătății mele a început sa se altereze și am fost nevoit sa ajung la spital sa fiu internat cu sindrom de extenuare și suprasolicitare fizica deoarece munce-am câte 16h și 1/2 iar la fiecare tura trebuia sa vin cu pachet de acasă cu apa, cafea... etc deoarece dacă mânc-am un covrig sau beam o cafea trebuia sa scot bani din buzunar sa le plătesc în contextul în care clientii îmi las_au tips tot eu trebuia sa plătesc dar tipsul nu se împărțea seara sau săptămânal ci mergea in buzunarul managerilor Turgut și Roxana iar noi vânzătorii eram extenuat la maximum și în paguba...! Nici macar nu exista aparat pentru apa asa cum prevede legea dar am continuat sa lucrez asa pana cand am picat din picioare și am ajuns sa ma internez în spital și mi-au mai oprit și bani din 125o lei cât trebuia sa iau mi-au dat 700 lei ca gen am fost la spital și am avut lipsa dar este inadmisibil eu am ajuns în spital din cauza lor cu programul funny pe care îl face_au ei managerii iar bonus acest manager sluga Turgut ne mai ameninta, injura și urla ca un apucat în public ameninta o colega ca gen daca vrea o bate și o intinde pe jos în fata simigeriei iar daca vine politia plateste 2000 euro și nu au ce sa îi faca ca el este nepotul patronului.... Atata nesimțire și tupeu are acest turc mizerabil... În zilele libere legale de exemplu 26 decembrie ne_au obligat sa venim la munca ca altfel ne penalizează deci în concluzie eu am plecat de acolo am încheiat activitatea cu ei pe data de 11 ianuarie 2020 am parasit locul de munca în momentul în care mi_au platit salariul și am văzut cum m-au furat și cât insa eu am semnat pentru salariu decat o singura data nu am primit fluturaș și nici bonuri de masa asa cum ne-au promis, nu am semnat demisie nimic doar am primit banii în plic și punct iar nimeni nu vrea sa imi dea numarul de contact al patronului toată lumea refuza.... Vreau sa vad și eu cat de repede își va face ITM-UL treaba asa cum ar trebui sa se miște o tara europeana sa vedem cat de legale și corect sunt inregistrate contactele de munca la ITM!!!!
Cand ati sesizat ITM-ul?
Buna ziua. Eu am lucrat la o firma din Bucuresti ca șofer pe comunitate si pt salariul pe țară,doar semnam,dar niciodata nu l-am primit,iar diurna o primeam in alt cont ( nu pe numele meu) . Este legal? Si stiu ca daca i-ar face itm-ul un control amănunțit,i-ar găsi multe nereguli. Si mi-a oprit si 350€ pe nedrept. Multumesc
Ati semnat ca ati primit salariul ?

Diurna in acel cont , cum v-a fost virata? Cine a dat numarul contului ?
Bună ziua! Am o întrebare...Cui ar trebui să se adreseze persoana care nu a prejudiciat firma, dar are gestiune comună? Nu a semnat niciun act in privinta asta, insa i s-au retras o sumă de bani, pentru pierderi. Desi, firma nu poate demostra că angajatul i-a adus vreun prejudiciu. In contract este stipulat doar ca, angajatul devine platitor doar dacă aduce paguba firmei. La ITM sau la Judecătorie? Mulțumesc!!

Alte discuții în legătură

Modalitati de recuperare salarii Monaserban Monaserban Nu am mai primit salariul de doua luni si jumatate. Care sunt pasii legali pe care trebuie sa-i urmez. Carei autoritati trebuie sa ma adresez. Am vreo sansa ... (vezi toată discuția)
Inregistare revisal chrys90 chrys90 Buna ziua, daca contractul individual de munca nu a fost inregistrat in revisal,mai sunt sanse sa pot recupera banii pt perioada lucrata15 zile? am solicitat ... (vezi toată discuția)
Revenirea la serviciu dupa ccc 2 ani- refuz de primire inapoi de catre angajator amaria2015 amaria2015 Buna ziua, Am urmatoarea problema, pe data de 29 iunie trebuie sa revin la munca deoarece am terminat concediul de crestere al copilului pana la 2 ani. Am ... (vezi toată discuția)