avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sporul de arma sau sporul de risc
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sporul de arma sau sporul de risc

BUNA
Cum pot beneficia de sporul de arma sau de risc deorece lucrez intro institutie unde necesita portul de arma,si nici nu beneficiez de aceste sporuri pe cand alti colegi din alte judete beneficeaza de aceste sporuri
Ultima modificare: Vineri, 16 Ianuarie 2009
constantin mihai, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:31, 17 Ianuarie 2009
da, domnule adrian voica, acelasi lucru l-am recomandat si eu: sa nu se porneasca actiune in instanta inainte de aface o cerere catre angajatorul sau in vederea obtinerii unei comunicari daca poate sa beneficieze de sporul de risc arme.
adrian voican a scris:

Stimate coleg aveti si nu dreptate.Daca in raspuns se mentioneaza faptul ca nu exista o hotarare a administratiei publice care ar fi motivul actionarii in judecata?


In care raspuns se mentioneaza acest lucru ? Pentru ca user-ul nu are decat postat mesajul initial ... restul sunt presupunerile noastre ....
Cred ca cel mai bine este sa asteptam ca initiatorul acestui topic sa ne dea mai multe amanunte in ceea ce priveste existenta unui act la nivelul institutiei unde lucreaza si care reglementeaza aceste sporuri. :)
daca domnul justitiabil cheama in judecata pe angajatorul sau fara a indeplini procedura prealabila ceruta de lege risca sa i se respinga actiunea din start tocmai din acest motiv. De aceea, nu numai ca se recomanda, ci chiar se impune de catre legiuitor indeplinirea procedurii prealabile, asa cum este mai sus recomandata.
catre utilizatorul elis: de unde sa stie justitiabillul despre actele imnstitutiei angajatoare facute cu alte persoane juridice?.... Justitiabilul nostru daca doreste ceva de la institutia care l-a angajat are calea de a formula o cerere prin care sa solicitate ceea ce il intereseaza. Abia din raspunsul primit la cerere va afla justitiabilul nostru daca exista posibilitatea sau nu a rezolvarii cererii sale. Daca este nemultumit de raspuns, si considera ca este in drept, atunci poate sa chema institutia angajataore in judecata pentru indeplinirea obligatiei de a rezolva cererea in sensul cerut de justitiabil.-------Aceatsa inseamna indeplinirea procedurii prealabile pe care legiuitorul o impune ca o conditie esentiala de admisibilitate a actiunii civile in instanta atunci cand sunt antrenate in proces institutii publice de stat.
Va multumesc dar cum alti colegi au fara hotarare de consilu nu exista nici o lege hai ca sportul de arma sa zicem dar de risc de ex cum au cei de la polita romana

Alte discuții în legătură

Sporul de arma sau de risc constantin mihai constantin mihai Buna am si eu o rugaminte cum se poate obtine sporul de arma sau de risc deoarece lucrez in domeniu ,sunt Politist Comunitar si nu beneficiez de aceste ... (vezi toată discuția)
Spor de arma Danyella_tm Danyella_tm Buna seara, Intrebare : ce se intampla cu sporul de arma ? Cine si in ce conditii il poate primi ? Caz concret - o persoana a lucrat la Corpul Gardienilor ... (vezi toată discuția)
Spor de risc pentru port arma PAVEN ANA MARIA PAVEN ANA MARIA As dori sa stiu care e temeiul legal pentru a mi se acorda spor de risc pentru port arma. Doresc sa precizez ca lucrez intr-o institutie publica ( primarie). ... (vezi toată discuția)