avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale majorare capital social prin aport de dividende
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

majorare capital social prin aport de dividende

Buna ziua,
Intrebarea este : intr-un srl cu 2 asociati 50-50, exista posibilitatea ca unul dintre ei sa nu incaseze dividendele timp de cativa ani ( fata de celalalt care le-a incasat) , si la un moment dat sa ceara majorarea capitalului social cu valoarea lor in beneficiul lui si pentru scoaterea celuilalt asociat din societate?
Va multumesc



Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 11:23, 20 August 2012
Daca urmarim functiunea contului 101,observam ca in creditul acestui cont se inregistreaza,in afara de capitalul subscris de asociati , etc.si cele trei componente prevazute la art. 210(4),intre care si profitul contabil realizat in exercitiile financiare precedente,utilizat ca sursa de majorare a capitalului social.Cred ca acestea sunt beneficiile la care se face referire.
Daca o sa cititi legea in ansamblul ei o sa gasiti ceea ce va spun eu. Legiuitorul nu repeta la fiecare articol tot ce ne intereseaza pe noi...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marire capital social Crinisor Crinisor Buna ziua, la srl cu 2 asociati, poate modifica unilateral un asociat capitalul social? ms (vezi toată discuția)
Majorare capital social macnav macnav Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie, si as vrea cateva indrumari in acest sens. In speta: un SRL cu doi asociati, fiecare avand 50-50 parti sociale. Unul ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social srl xcaret xcaret Buna ziua, Cati membrii AGA sunt necesari a fi prezenti la o convocare AGA avand ca ordine de zi marirea capitalului social? Dar pentru acoperirea ... (vezi toată discuția)