avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt combustibil auto
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt combustibil auto

Buna ziua .
In urma cu cateva zile am luat proasta decizie de a ajuta un prieten la greu (mentionez ca eram ultima lui sansa pt a nu-si pierde casa) si am sustras din masina companiei benzina.
Mai exact masina are inel de pompa , am bagat aproximativ benzina de 900 Ron (in 4 transe) dupa care o goleam in bidoane.
Cei din companie si-au dat seama,au luat inregistrarile de la peco si m-au vazut.
Am recunoscut si mi-au dat un termen de 30 de zile sa platesc paguba(am semnat si o hartie in acest sens) .
Intrebarea mea este la ce sunt incadrat si ce riscuri exista in situatia mea? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters258804 , utilizator 18:00, 31 August 2012
Nu e nici o problema dar eu as sta putin pe ganduri deoarece avocatul inculpatului din acea speta nici macar nu a cerut schimbarea incadrarii juridice,delapidarea e muuult mai aspru pedepsita decat abuzul de incredere.Si nu ma refer doar la aceste hotarari,mai sunt o gramada prin care este interpretata gestiunea din prisma jurisprudentei or eu nu cred ca putem ignora acest aspect.Domnule @corasa macar putem cadea de acord ca un sofer care isi insuseste anumite bunuri pe care trebuia sa le transporte savarseste infractiunea de delapidare?Cu ce e mai diferit daca isi insuseste o cantitate de benzina pe care o detine in temeiul activitatii sale?Mi se pare la fel de grav. Daca ne uitam la cum sunt pedepsite infractiunile de abuz de incredere si delapidare asa ne dam seama ca ar fi total incorect sa nu punem semnul egalitatii intre cele 2 situatii.Daca nici in ipoteza in care soferul isi insuseste bunuri pe care la transporta nu sunteti de acord ca fapta constituie delapidare,eu unul ma retrag din dezbatere,e inutil sa mai continui.Ganditi-va si la fapta in sine care nu se poate compara cu situatia in care de exemplu o persoana ar fi primit in depozit niste benzina pe care si-a insusit-o.Aici e vorba despre o insusire in cadrul unor relatii angajat-angajator,relatii bazate pe indeplinirea in mod corect si cinstit a unor atributii de care angajatul se foloseste in interes propriu.Trebuie sa evitam interpretarea literala deoarece nu tot timpul denota solutii juste.Luati un exemplu de infractiune clasica de abuz de incredere si comparati-l cu un exemplu de delapidare clasica apoi interpuneti speta noastra si vedeti cam unde s-ar situa din punct de vedere al gravitatii,valorilor incalcate etc.
Ultima modificare: Vineri, 31 August 2012
ContSters258804, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare juridica infractiuni creedy creedy Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu privire la incadrarea juridica a urmatoarelor fapte: Salariatul unei societati comerciale a fost trimis ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere Cristiann86 Cristiann86 Abuzul de incredere, furt, delapidare a) Un vanzator angajat la un magazin de cartier ia din banii luati din vanzarea produselor de pe rafturi. Ce ... (vezi toată discuția)
Delapidare magdalenapaun magdalenapaun pentru a fi subiect activ al infractiunii de delapidare in cadrul unei societati comerciale un conducator auto tb sa aiba atributiile unui gestionar conform ... (vezi toată discuția)