Când cotele de TVA se schimbă peste noapte... cum supraviețuim fără să greșim? Sesiune aplicată alături de Delia Cataramă. Vezi agenda și participă →
mirei2012 a scris:
Nicoleeta a scris:
butterfly01 a scris:
Solicitarea inculpatului de continuare a procesului penal:
a. in caz de retragere a plangerii prealabile, atrage aplicarea principiului oficialitatii procesului penal
b. va fi intotdeauna respinsa in cazul interventiei decesului partii vatamate
c. poate fi admisa in cazul interventiei unei cauze speciale care inlatura caracterul penal al faptei
totusi e doar A. cred ca am gandit prea departe, dupa ce schimba temeiul.
Grila asta cred ca e buna cum zice Udroiu
Continuarea procesului poate fi ceruta cand intervine amnistia antecondamnatorie, prescriptia raspunderii penale, retragerea plangerii prealabile ori alta cauza de nepedepsire; vinovatia inculpatului nu este pusa in discutie ci vrea doar sa fie scos de sub urmarire pe considerentele 10 a-e sau sa fie achitat
Daca persoana vatamata moare inculpatul nu mai poate demonstra ca fapta nu exista, nu e prevazuta de legea penala ....etc...ca nu cred sa se fi referit la moartea naturala a persoanei vatamate
Daca face referire in directia asta,da
Dar poata sa reiasa din varianta B,si ca inculpatul a cerut continuarea p.p pe alt motiv,si partea vatamata a decedat.Mmm?
saandyf a scris:
Eu nu prea inteleg infractiunea asta de proxenitism... E cu continut alternativ sau cu continuturi alternative? Daca se realizeaza mai multe elemente materiale iau concurs sau o singura infractiune de proxenitism? Voi cum stiti/?
Cred ca se ia in forma continuata...poate altcineva e mai sigur
mirei2012 a scris:
saandyf a scris:
Eu nu prea inteleg infractiunea asta de proxenitism... E cu continut alternativ sau cu continuturi alternative? Daca se realizeaza mai multe elemente materiale iau concurs sau o singura infractiune de proxenitism? Voi cum stiti/?
Cred ca se ia in forma continuata...poate altcineva e mai sigur
Iei o singura infractiune continuata.
Infractiunea e in programa?